“Dit is het varkensvlees dat in de supermarkt ligt”: Animal Rights maakt opnieuw gruwelijke beelden in West- en Oost-Vlaamse varkensstallen

Roeselare/TieltDierenrechtenorganisatie Animal Rights bracht dinsdag opnieuw schokkende beelden naar buiten van wantoestanden in de Vlaamse varkensstallen. Zes maanden lang onderzocht de organisatie de levensomstandigheden van de dieren in zes varkensstallen, onder meer in de regio’s groot-Tielt en groot-Roeselare, en legde er gruwelijke taferelen vast. “Dit toont dat de varkensindustrie rot is tot op het bot”, aldus Els Van Campenhout, campagnecoördinator bij Animal Rights.

 1. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.
 2. Stadslogo in regenboogkleuren siert Muntplein
  Roeselare

  Stadslogo in regenboog­kleu­ren siert Muntplein

  Met de 90e Batjes in het vooruitzicht wordt het centrum van Roeselare in z’n mooiste en kleurrijkste kleedje gestopt. De centrumstraten werden opgefleurd met Batjesvlaggen, vorige week werd de totaal vernieuwde Jan Mahieustraat als aangename winkelwandelstraat geopend en woensdag kreeg ook het Muntplein een makeover. Op het plein, net voor ARhus en naast het monument Fantasia, werd het logo van de stad geschilderd. Die gigantische R werd bovendien in de regenboogkleuren gerealiseerd, een knipoog naar de koers die één van de speerpunten is van de stad der wereldkampioenen.