Illustratie
Volledig scherm
Illustratie © Maxime Petit

Dinsdagmarkt wijkt zes weken uit

 1. Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangende zon: wie is er dan aansprakelijk?
  Independer

  Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangen­de zon: wie is er dan aansprake­lijk?

  Deze week mogen we flink wat zon verwachten. Dat doet deugd, maar het levert ook extra risico's op wanneer je de baan op moet. Immers, de zon hangt tijdens de winterperiode laag, wat de zichtbaarheid tijdens het autorijden serieus bemoeilijkt. Een kop-staartbotsing is dan snel gebeurd. Bepalen wie aansprakelijk is voor de schade kan dan moeilijk zijn. Independer.be zet daarom vier mogelijke botsingen - en hun gevolgen - op een rij.
 2. Nu ook LEGO-figuurtjes in rolstoel of met amputatie, en daar is Fiene (19) ambassadrice van: “Kindjes kijken vaak nog met grote ogen naar mijn prothese”
  PREMIUM
  Ingelmunster/Izegem

  Nu ook LE­GO-figuurtjes in rolstoel of met amputatie, en daar is Fiene (19) ambassadri­ce van: “Kindjes kijken vaak nog met grote ogen naar mijn prothese”

  “Het is belangrijk dat ouders hun kinderen leren dat anders zijn normaal en aanvaardbaar is. Speelgoed kan daarbij helpen.” Fiene Verstraete (19), die door een chronische zenuwaandoening haar been liet amputeren, werd maar wat graag ambassadeur van een nieuwe LEGO-reeks. LEGO brengt namelijk figuurtjes op de markt die diversiteit promoten. Zo zitten er poppetjes bij met een andere huidskleur, in een rolstoel of met een geamputeerde arm.