Een simulatiebeeld van 't Goed.
Volledig scherm
Een simulatiebeeld van 't Goed. © 3Architecten/Verstraetebouw

DieZie ruimt plaats voor 24 appartementen en 3 handelspanden

Het leegstaande jeugdcentrum DieZie, bij de oudere generatie nog gekend als feestzaal Sint-Michiel, wordt momenteel samen met de aanpalende gebouwen langs de Sint-Michielsstraat gesloopt. Projectontwikkelaar Verstraetebouw nv start er in oktober met de bouw van drie handelspanden en 24 comfortappartementen, geen assistentieflats dus, die daarenboven aangesloten worden op het warmtenet van Roeselare.

  1. Foorreizigster Caroline (21) zoekt tijdelijke standplaats voor gebakkraam om coronacrisis te overleven: “Ik snak naar actie”
    Roeselare

    Foorreizig­ster Caroline (21) zoekt tijdelijke stand­plaats voor gebakkraam om coronacri­sis te overleven: “Ik snak naar actie”

    Caroline Delforge (21) is de vijfde generatie van een familie van foorreizigers en die traditie wil ze niet breken. Maar corona maakt het haar en haar familie niet makkelijk. Haar gebakkraam Rosa, waarmee ze allerhande kermislekkernijen zoals oliebollen en churros aan de man brengt, stond al sinds maart op geen enkele kermis meer en zal wellicht ook dit jaar nergens meer opduiken. “Ik vrees dat veel collega-forains er mee zullen stoppen, maar wij proberen te anticiperen en zijn momenteel op zoek naar een standplaats in Roeselare waar we voor een langere periode aan de slag kunnen”, zegt Caroline.