De dieven boorden het veiligheidsslot open van de gloednieuwe bestelwagen van loodgieter Thomas D'Haene uit Rumbeke.
Volledig scherm
De dieven boorden het veiligheidsslot open van de gloednieuwe bestelwagen van loodgieter Thomas D'Haene uit Rumbeke. © RV

Dieven aan de haal met voorraad werkmateriaal uit drie weken oude bestelwagen

RumbekeZeven weken nadat Thomas D’Haene (33) uit Rumbeke startte als loodgieter in hoofdberoep hebben dieven zijn nagelnieuwe bestelwagen zo goed als leeggeroofd. “Ik ben veel kwijt, ja”, zucht Thomas. “Maar het vieze gevoel dat ik hier aan overhoud, is misschien nog wel het ergste.”

 1. Negentigste Roeselaarse batjes lokken veel volk ondanks regenachtige zaterdag: “Kuieren, kopen en kijken is waar het allemaal om draait”
  PREMIUM
  Roeselare

  Negentig­ste Roeselaar­se batjes lokken veel volk ondanks regenachti­ge zaterdag: “Kuieren, kopen en kijken is waar het allemaal om draait”

  Na twee jaar corona kon Roeselare eindelijk terug genieten van volwaardige Batjes. Ondanks de motregen was het gezellig druk op batjeszaterdag, terwijl het op zondag overal over de koppen lopen was. Er werd massaal gekuierd, gekeken en uiteraard ook gekocht. “Je voelt echt dat de mensen weer willen buiten komen”, zegt Lieve Lanszweert (82) van de gelijknamige lederzaak in de Manestraat. Ze is aan haar 64ste (!) Batjes toe.
 2. Roeselare maakt werk van extra drinkwatertappunten
  Roeselare

  Roeselare maakt werk van extra drinkwater­tap­pun­ten

  CD&V-raadslid Thomas Witdouck informeerde tijdens de gemeenteraad of de stad niet op meer plaatsen kraantjeswater kan aanbieden. “In de Belgische horeca wordt kraantjeswater namelijk zelden gratis aangeboden. Als je dit vergelijkt met andere landen hinken we hier nog achterop. Ooit ging ik op reis naar Rome. Daar waren er verschillende straten en pleinen uitgerust met plaatsen waar je jouw fles water kon bijvullen. Misschien kan Roeselare een voortrekker zijn en zo’n systeem uitrollen voor alle toeristen en shoppers.” Schepen Francis Debruyne (CD&V) liet weten dat de stad bezig is met de opmaak van een actieplan rond drinkwater. “Dit om de Roeselarenaar bewuster te laten omgaan met het kostbare water. We willen het gebruik van herbruikbare flessen en drinkwater stimuleren en de drinkwatertappunten bekender maken. Op vandaag vind je er al eentje aan de Kop van de Vaart, op de Trax-site en in onze sportinfrastructuur. In samenwerking met De Watergroep komt er een gratis drinkwatertappunt op het openbaar domein bij. We bekijken of er meerdere mogelijk zijn. Dit tappunt zal wellicht eind dit jaar geplaats worden, waar is nog niet duidelijk. De stad bekijkt de mogelijkheid of er meerdere geplaatst kunnen worden. Vermoedelijk zal dit tegen het einde van het jaar geplaatst worden.”
 1. 7.000 vierkante meter beton aan Sint-Jozefskerk maakt plaats voor groen, ontmoeting en verkeersveiligheid
  Roeselare

  7.000 vierkante meter beton aan Sint-Jozefskerk maakt plaats voor groen, ontmoeting en verkeers­vei­lig­heid

  Met de start van het opbreken van betonvakken in de Azalealaan aan de kant van de Rumbeeksesteenweg is de aftrap gegeven van het project ‘Sint-Jozef breekt uit’, één van de grootste Roeselaarse onthardingsprojecten van de legislatuur. Maar liefst 7.000 vierkante meter beton moet er tegen begin 2023 plaats ruimen voor groen, water, ontmoeting en verkeersveiligheid. “We maken werk van een echte parkstraat”, zegt schepen Francis Debruyne (CD&V).