Het dierenasiel verhuist tegen de zomer van 2024 naar de nieuwe site langs de Ieperseweg waar op 1 mei al Dogfest georganiseerd wordt. Arnold Stael, voorzitter van Dierenasiel Regio Roeselare, asielcoördinator Lien Simoens, stadsmedewerker Stephanie Van Hoecke en schepen Matthijs Samyn poseren met enkele van de hangbuikvarkens die er al verblijven.
Volledig scherm
Het dierenasiel verhuist tegen de zomer van 2024 naar de nieuwe site langs de Ieperseweg waar op 1 mei al Dogfest georganiseerd wordt. Arnold Stael, voorzitter van Dierenasiel Regio Roeselare, asielcoördinator Lien Simoens, stadsmedewerker Stephanie Van Hoecke en schepen Matthijs Samyn poseren met enkele van de hangbuikvarkens die er al verblijven. © Maxime Petit

Dierenasiel Regio Roeselare verhuist tegen zomer 2024 naar Beitem: “Maar zondag organiseren we er al Dogfest om centen in te zamelen voor onze werking”

RoeselareDierenasiel Regio Roeselare verhuist tegen de zomer van 2024 naar een nieuwe locatie in Beitem. Maar eerst zijn er op de site langs de Ieperseweg nog een reeks aanpassingen nodig. De stad start als eerste stap, met een verlanglijst in de hand, met de aanstelling van een ontwerper. In afwachting van de verhuis organiseert het team van het asiel op zondag 1 mei een allereerste event om geld in het laatje te brengen in hun toekomstige stek. Dogfest moet de komende jaren een vaste waarde worden.

 1. Van Gent-Wevelgem over een gebouwenloop en… bitterballen eten: onze weekendtips voor het zuiden van West-Vlaanderen
  PREMIUM

  Van Gent-Wevelgem over een gebouwen­loop en… bitterbal­len eten: onze weekend­tips voor het zuiden van West-Vlaanderen

  Op zoek naar een interessant uitje voor het weekend van 25 en 26 maart? Dan kom je hier beslist aan je trekken. Links en rechts vallen beslist heel wat leuke dingen te beleven. We lijsten graag vijf toppers even voor je op. Check wel altijd even de websites van de activiteiten, voor nog meer informatie. Dan kan je goed voorbereid op stap. Veel plezier!
  Wervik, Menen, Kortrijk, Wevelgem, Ledegem
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 3. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.