Het MSKA in Roeselare.
Volledig scherm
Het MSKA in Roeselare. © Maxime Petit

Dief op heterdaad betrapt na inbraken in scholen in Roeselare

RoeselareNa twee inbraken in scholen langs de Groenestraat in Roeselare is dinsdagochtend in alle vroegte de dader op heterdaad betrapt. Een getuige zag de man nog weglopen maar een zoekactie leverde geen resultaat op.

 1. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.
 2. Nina & The City zet shoppingstad Roeselare in de kijker
  Roeselare

  Nina & The City zet shopping­stad Roeselare in de kijker

  Shoppen in Roeselare werd zaterdag beloond. Dit dankzij Nina, het weekendmagazine van Het Laatste Nieuws dat elk weekend voor een extra portie leesvoer, inspiratie en ontspanning zorgt, die in de Rodenbach neerstreek. Voor Nina & The City pakten heel wat handelaars uit met leuke acties, van kortingen tot gratis pralines, en in De Keuken van Roeselare op De Munt werd een fotobooth neergepoot en goodiebags uitgedeeld. Iedereen die het wilde kon zich laten fotograferen met een gepersonaliseerde Nina-cover als eindresultaat. Lotte Moerman en haar mama Griet Vandenhende twijfelden geen seconde. “We kwamen naar het centrum om wat kerstinkopen te doen”, vertelt het duo. “Toen we de kans kregen om ons hier te laten fotograferen hebben we geen seconde getwijfeld. We lezen graag in Nina en zijn ook vertrouwd met Het Laatste Nieuws. De leuke coverfoto zal straks dan ook ingekaderd een mooi plekje krijgen bij ons thuis.”
 3. VDL mag 24 elektrische bussen bouwen voor De Lijn
  Beveren

  VDL mag 24 elektri­sche bussen bouwen voor De Lijn

  De Vlaamse vervoermaatschappij De Lijn heeft 60 elektrische bussen besteld bij Van Hool en VDL. Van Hool, gevestigd in Koningshooik, eindigde bij de openbare aanbesteding als eerste en mag 36 elektrische bussen leveren. Als tweede kandidaat mag VDL 24 elektrische bussen leveren. De bestelling wordt vanaf het laatste kwartaal van 2022 geleverd en heeft een kostenplaatje van bijna 28 miljoen euro. VDL zal de bussen bouwen in de fabriek in Beveren. De bestelling maakt deel uit van het vergroeningsprogramma van De Lijn, met een emissievrije vloot en infrastructuur tegen 2035 als eindbestemming.