Ivan Kindt mag zich tweevoudig Belgisch kampioen rolstoeltennis noemen.
Volledig scherm
Ivan Kindt mag zich tweevoudig Belgisch kampioen rolstoeltennis noemen. © CDR

Dertien jaar nadat Ivan (49) beide benen verloor, is hij Belgisch kampioen rolstoeltennis: “Sport was voorheen mijn leven en dat bleef zo”

Dertien jaar nadat Oostrozebekenaar Ivan Kindt (49) beide benen verloor na een ongeval, kroonde hij zich het voorbije weekend tot tweevoudig Belgisch kampioen rolstoeltennis in de hoogste klasse. De sport is zijn grote passie, maar brengt ook veel kosten met zich mee. Via de vereniging Ivan On Wheels probeert hij centen bijeen te sprokkelen en tegelijkertijd lotgenoten te motiveren om te sporten.

  1. Wissel voor CD&V in gemeenteraad: Sander Braeye volgt Veroniek Desender op
    Roeselare

    Wissel voor CD&V in gemeente­raad: Sander Braeye volgt Veroniek Desender op

    Binnen de Roeselaarse CD&V-fractie neemt raadslid Veroniek Desender ontslag wegens professionele redenen. Eerste opvolger Margot Wybo is al sinds september vorig jaar gemeenteraadslid en tweede opvolger Greet Verhelle neemt afstand van haar mandaat. Bijgevolg wordt Sander Braeye het nieuwe raadslid voor meerderheidspartiij CD&V. Hij legde tijdens de digitale zitting van maandagavond de eed af. Braeye kreeg bij de gemeenteraadsverkiezingen 922 stemmen. Hij is afdelingsvoorzitter van CD&V Roeselare en gewezen covoorzitter van JONGCD&V Roeselare.