De koeriers van Deliveroo zullen straks ook in het Roeselaarse straatbeeld opduiken.
Volledig scherm
De koeriers van Deliveroo zullen straks ook in het Roeselaarse straatbeeld opduiken. © Alexandre de Terwangne

Deliveroo komt dit jaar nog naar Roeselare: “Van zodra we voldoende koeriers en restaurants vinden”

RoeselareMaaltijdbezorgdienst Deliveroo strijkt in de loop van 2021 in Roeselare neer. Dat bevestigt woordvoerder Rodolpe Van Nuffel. De timing zal onder meer afhangen van hoe snel zich voldoende koeriers en restaurants melden. Interessant is het in ieder geval zeker voor de lokale horeca. “In andere steden deden wij de verkoop van restaurants met tot 30 procent stijgen”, aldus de woordvoerder.

 1. “Gezonder dan bier en wijn en nog lekker ook”: Brugse bartender wil met alcoholisch bruiswater Benelux veroveren
  Brugge

  “Gezonder dan bier en wijn en nog lekker ook”: Brugse bartender wil met alcoho­lisch bruiswater Benelux veroveren

  Hét drankje van de toekomst wordt het genoemd. In Amerika is het een ware hype en dus besloot de Brugse bartender Ran Van Ongevalle een eigen ‘hard seltzer' te creëren. Met ‘Young Heart Seltzer’ wil hij eerst de Benelux en later de internationale markt veroveren. “Jonge mensen zijn heel bewust geworden van wat ze drinken. Het is dan ook laag in suikers en calorieën. Al mijn ervaring zit in deze smaken”, zegt Ran. Wij gingen al eens proeven.
 2. Roeseltriatlon uitgesteld tot 2022

  Roeseltri­at­lon uitgesteld tot 2022

  Voor het tweede jaar op rij zijn de organisatoren van de Poco Loco Roeseltriatlon genoodzaakt om hun wedstrijd een jaartje uit te stellen. De achtste editie zal niet plaatsvinden in 2021, maar op 5 juni 2022. “We hopen dat onze samenleving zich tegen dan een beter normaal eigen heeft gemaakt, dat we veilig en naar believen kunnen trainen, sporten en supporteren”, klinkt het. Wie betaalde voor zijn inschrijving, wordt automatisch overgeboekt naar 2022. Uitschrijven kan op eenvoudige vraag. De centen worden dan terugbetaald.
 1. Van Teuns over Vansevenant tot Vanhoucke: welke Belgen kunnen schitteren in Luik-Bastenaken-Luik?
  Wielrennen

  Van Teuns over Vanseve­nant tot Vanhoucke: welke Belgen kunnen schitteren in Luik-Bastenaken-Luik?

  De laatste Belgische zege in Luik-Bastenaken-Luik dateert al van 2011. Philippe Gilbert klopte toen de gebroeders Schleck in een sprint met drie. Krijgen we tien jaar later opnieuw een landgenoot te zien op het hoogste schavotje in La Doyenne? Het wordt moeilijk, maar enkele Belgen hebben zeker en vast de capaciteiten om hoog te mogen mikken. En jouw Gouden Klassiekers-ploeg op de slotdag van het Ardense luik veel punten te bezorgen. Een oplijsting.
 2. “We willen dé referentie worden in West-Vlaanderen”: Babycompany verhuist dit najaar naar nieuwbouw langs Rijksweg
  PREMIUM
  Roeselare

  “We willen dé referentie worden in West-Vlaanderen”: Babycompa­ny verhuist dit najaar naar nieuwbouw langs Rijksweg

  Steven Deckmyn en Lies Guillemont vieren de 20ste verjaardag van Babycompany met een nieuwbouw. Tegen het najaar verruilt de baby- en kinderspeciaalzaak de Meensesteenweg voor de Houtskoolstraat waar op vandaag een nieuwbouw wordt opgetrokken die dubbel zo groot wordt als de huidige winkel. Meer ruimte betekent straks ook een nog ruimer aanbod. “Voor werkelijk alles dat een kind tussen 0 en zes jaar nodig heeft, kan je straks bij ons terecht”, klinkt het ambitieus.
 3. Noël en Christa vieren goud
  Ardooie

  Noël en Christa vieren goud

  Noël Devolder en Christa Rigole vierden hun gouden jubileum. Noël werd geboren op 5 juni 1949, Christa op 8 oktober 1951. Het koppel uit de Kaaistraat leerde elkaar kennen in café De Nova en stapte in het huwelijksbootje op 15 april 1971. Noël verdiende 14 jaar de kost als schilder en werkte nadien bij de firma Jonckheere in Beveren tot hij op brugpensioen ging. Christa werkte op haar beurt enkele jaren bij City Sport gewerkt en vervolges 25 jaar bij schoenen Drielinck tot ze failliet gingen. De rest van haar loopbaan was ze aan de slag bij D’Arta. Het koppel, dat kinderloos is, geniet volop van reizen. Noël is ook een fervent schilder, terwijl Christa graag wandelt. Het koppel kreeg felicitaties van het gemeentebestuur via schepen Kathleen Verhelle.
 1. Kijk hoe snelle reflexen van man zijn leven redden bij aanrijding door vrachtwagen
  Play

  Kijk hoe snelle reflexen van man zijn leven redden bij aanrijding door vrachtwa­gen

 2. Uitzonderlijk bezoek van grijze walvis in Napels
  Play

  Uitzonder­lijk bezoek van grijze walvis in Napels