De mei werd met de kraan op het dak van de eerste ruwbouwwoning gezet.
Volledig scherm
De mei werd met de kraan op het dak van de eerste ruwbouwwoning gezet. © Joke Couvreur

De meiboom staat op Roobaertpark: eerste bewoners worden eind dit jaar verwacht

De mei is gezet op de ruwbouw van de eerste huizen van het Roobaertpark op de grens van Roeselare en Hooglede. Gelijktijdig werd ook het straatnaambord van de Albert Biesbrouckstraat onthuld. De eerste bewoners worden eind dit jaar verwelkomd. Binnen vijftien jaar zal Roobaertpark 1.013 woningen tellen, waarmee de wijk ongeveer even groot wordt als Oekene.

0 reacties

 1. Hartverwarmend: 5-jarig naamgenootje verrast Lia Vandenberghe met bezoekje voor 100ste verjaardag
  PREMIUM
  Roeselare/Ledegem

  Hartverwar­mend: 5-jarig naamgenoot­je verrast Lia Vandenberg­he met bezoekje voor 100ste verjaardag

  “Mag ik een dikke knuffel van jou?” Het waren de eerste woorden die Lia Vandenberghe vrijdag uitsprak tegen haar 95 jaar jongere naamgenote. Vorig jaar al ontdekte het gezin van de Ledegemse Lia (5) dat hun dochtertje een naamgenote had in Roeselare. Er volgden een tekening en een briefje, maar kers op de taart was het verrassingsbezoekje dat de kleine Lia gisteren bracht aan haar naamgenote die 100 kaarsjes mocht uitblazen. “Wist je dat mijn mama, papa, broers en ik samen ook 100 jaar oud zijn?”, glundert de kleine Lia.
 2. Odile (15) geselecteerd voor zomercursus van wereldvermaarde American Ballet Theatre: “Hoe cool zou het niet zijn om zo ontdekt te worden?”
  PREMIUM
  Roeselare

  Odile (15) geselec­teerd voor zomercur­sus van wereldver­maar­de American Ballet Theatre: “Hoe cool zou het niet zijn om zo ontdekt te worden?”

  Odile Declerck (15), balletdanseres bij Ndigo, is geaccepteerd voor de zomercursus van het American Ballet Theatre, één van de meest prestigieuze balletscholen ter wereld. Door de coronapandemie moest ze geen auditie gaan doen in New York, en ook de cursus zelf zal digitaal georganiseerd worden. “Anders had ik wellicht nooit m’n kans gewaagd. Dit is een droom die uitkomt”, aldus de jonge ballerina.
 1. Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschakelen: zo bespaar jij op je energiefactuur
  Energie

  Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschake­len: zo bespaar jij op je energiefac­tuur

  Vele kleintjes maken één groot. En dat geldt zeker voor je energiefactuur. Een doorsnee Vlaams gezin (van 2,2 personen) betaalt jaarlijks zo’n 2000 euro aan energie. Die prijs kan je niet alleen onderdrukken met grote investeringen, zoals zonnepanelen of dakisolatie, maar ook met kleine gewoontes zoals wassen op lagere temperatuur of het stopcontact van je computer uittrekken. Wat is daar nu het precieze effect van? Mijnenergie.be zocht het uit.
 2. Coach Steven Vanmedegael staat met Roeselare voor tweede titelmatch in Maaseik: “Bordjes zo snel mogelijk in evenwicht krijgen”
  Volleybal EML

  Coach Steven Vanmede­gael staat met Roeselare voor tweede titelmatch in Maaseik: “Bordjes zo snel mogelijk in evenwicht krijgen”

  Na de verloren openingsmatch van de titelfinales gaat Roeselare woensdagavond in Maaseik op zoek naar eerherstel en naar de gelijkmaker. Coach Vanmedegael werd even teruggekatapulteerd naar twee jaar geleden toen Roeselare ook meteen het thuisvoordeel uit handen gaf en naast de titel greep, maar hij doet er alles aan om dat scenario dit keer te vermijden.
 1. Vrachtwagen vol hooibalen mist bocht en kantelt op rijdende auto
  Play

  Vrachtwa­gen vol hooibalen mist bocht en kantelt op rijdende auto

 2. Russen staan in badkleding op de latten
  Play

  Russen staan in badkleding op de latten