Elvina Coussement, Jacqueline Vanhauwaert, Jasmien Sabbe, Christine Pieters.
Volledig scherm
Elvina Coussement, Jacqueline Vanhauwaert, Jasmien Sabbe, Christine Pieters. © Foto Couvreur

De Koevoet wordt hondencafé

ARDOOIE/OEKENECafé De Koevoet op De Tassche wordt voortaan elke donderdag en elke tweede zondag van de maand omgeturnd tot hondencafé. Initiatiefnemers zijn de asielen vzw 'Paws for better life' uit Ardooie en de Oekense vzw 'Ruby's Trust'.

 1. Zuidpand verdwijnt, Mandelhof verschijnt: tegen 2024 96 appartementen rond binnentuin langs Zuidstraat
  PREMIUM
  Roeselare

  Zuidpand verdwijnt, Mandelhof verschijnt: tegen 2024 96 appartemen­ten rond binnentuin langs Zuidstraat

  De Zuidstraat krijgt tegen 2024 een nieuw uitzicht. Het Zuidpand, in een vorig leven de Grand Bazar, wordt gesloopt en midden 2022 start bouwheer Skyline Europe er met de bouw van het Mandelhof, een gebouw met 96 appartementen waarvan drie maisonettes en een ruime binnentuin. “Die is de troef van het project en moet de Zuidstraat extra zuurstof geven”, aldus Wim Liebaut, projectverantwoordelijke bij Skyline Europe.
 2. Capaciteitstarief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?
  Energie

  Capaci­teits­ta­rief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?

  Volgend jaar treedt het capaciteitstarief in werking: de netkosten van je elektriciteit zullen berekend worden op basis van je piekverbruik. Het hoogste stroomverbruik dat je iedere maand tijdens één kwartier optekent, bepaalt dan het zogenaamde capaciteitstarief. Je digitale meter zal die gegevens registreren. Maar wat verandert er als je nog steeds een klassieke, analoge meter hebt? En betaal je meer of minder als je een digitale meter hebt? Mijnenergie.be zocht het uit.
 1. Kinderen Tasscheschool verkennen gloednieuw speelplein waar ze hun zegje mochten over doen
  Ardooie

  Kinderen Tassche­school verkennen gloednieuw speelplein waar ze hun zegje mochten over doen

  De wijk De Tassche is een nagelnieuw speelplein rijker. Het werd door de gemeente geïnstalleerd tussen het OC en vrije basisschool De Tassche. Om de leverancier van de speeltoestellen te bepalen, werd in februari 2021 een participatief traject doorlopen. Zowel de buren als de school kregen op die manier inspraak in hoe het speelplein er uit moest gaan zien. Het college van burgemeester en schepenen volgde de keuzes van de inwoners integraal. Donderdag mochten de kinderen van de Tasschehool bovendien het speelplein inspelen. “Ook het nieuwe speelplein aan ’t Ravotterke is net voor de zomervakantie afgewerkt en later dit jaar of volgend jaar verrijst er ook nog een nieuw speelplein in de Poerbusstraat”, weet Tobias Callewaert van de jeugddienst. “Ook die twee speelpleintjes werden en worden ingericht na participatie. In totaal investeert de gemeente 55.000 euro in de drie speelterreinen.”
 2. Vier 165ste verjaardag van Albrecht Rodenbach in geboortestad Roeselare, met vuurspektakel en tal van tochten in het spoor van de schrijver
  PREMIUM
  Roeselare

  Vier 165ste verjaardag van Albrecht Rodenbach in geboorte­stad Roeselare, met vuurspekta­kel en tal van tochten in het spoor van de schrijver

  Roeselare omhelst zijn grootste schrijver. Op 27 oktober is het precies 165 jaar geleden dat Albrecht Rodenbach er geboren werd. Vanaf woensdag 23 juni, exact 141 jaar na Rodenbachs dood, pakt z’n geboortestad uit met tal van activiteiten, van een heruitgave van een strip uit de jaren 50 over een vuurspektakel tot een nagelnieuwe fietstocht om de schrijver te vieren. Ontdek hier de initiatieven die creatief, vernieuwend en af en toe ook een beetje rebels zijn zoals ook de figuur Albrecht Rodenbach was.
 3. Ketnet Zomerzoektocht in Roeselare
  Roeselare

  Ketnet Zomerzoek­tocht in Roeselare

  Ketnet komt deze zomer met een coronaproof zomerzoektocht naar Roeselare. Op zaterdag 14 en zondag 15 augustus palmen ze de Grote Markt in. Kinderen worden er uitgedaagd de Ketnet-code te zoeken terwijl ze het Hoodie-hoogteparcours trotseren, hun weg zoeken langs het Nachtwacht-hindernissenparcours of over het Hoppers-hinkstapspel huppelen. Alle Ketnetters die de juiste code gevonden hebben gaan naar huis met een cool Ketnet-gadget. Ook aan de allerkleinsten is gedacht met een geweldige Ketnet Junior-hoek. De Ketnet Zomerzoektocht is gratis, maar omwille van de huidige corona-maatregelen moet je wel op voorhand een tijdslot reserveren. Dit kan pas vanaf 24 juli maar meer info vind je alvast via https://ouders.ketnet.be/evenementen/doe-mee-met-de-ketnet-zomerzoektocht.