De leerlingen van De Hagewinde genoten van een ontbijt op straat.
Volledig scherm
De leerlingen van De Hagewinde genoten van een ontbijt op straat. © rv

De Hagewinde viert Strapdag met ontbijt op straat

RoeselareDe kinderen van basisschool De Hagewinde in Roeselare stonden vrijdag op een bijzondere manier stil bij de Strapdag. Voor de gelegenheid mochten ze op straat ontbijten.

 1. Aantal fietsdiefstallen sterk gedaald: één op vier daders opgepakt
  Roeselare/Izegem/Hooglede

  Aantal fietsdief­stal­len sterk gedaald: één op vier daders opgepakt

  Corona heeft een gunstige invloed gehad op de criminaliteitscijfers. Ook in de politiezone RIHO is dat het geval. “De avondklok en de gesloten winkels en horecazaken hebben daar zeker mee te maken”, beaamt zonechef Curd Neyrinck. “De enige negatieve tendens is de steile opmars van internetcriminaliteit. Aan de andere kant stellen we vast dat ook de ophelderingsgraad van misdrijven blijft stijgen bij ons.”
 2. Koersbus belicht volgend jaar kermiskoersen
  Roeselare

  Koersbus belicht volgend jaar kermiskoer­sen

  De Koersbus, het museum op wielen van KOERS. Museum van de Wielersport, gaat ook volgend jaar opnieuw de hort op. Dit jaar lag de focus van de bus op het WK wielrennen, maar volgend jaar krijgt die een ander thema. “Tegen midden volgend jaar willen we iets uitwerken rond het thema kermiskoersen”, weet Thomas Ameye, conservator van het Roeselaarse museum. “Net zoals dit jaar willen we met de Koersbus eerst graag een lokale ronde maken. We willen graag starten in de woonzorgcentra. Het thema van koermiskoersen past perfect in de reminiscentie-activiteiten die ze zelf al opzetten. Vervolgens willen we graag opnieuw een ronde van België ondernemen en aanwezig zijn op de koersen zelf. Dit zal georganiseerd worden samen met de organisatoren, verzamelaars en heemkundige kringen.”