Burgemeester Kris Declercq stelt thetatergroep De Peegies voor, die op een ludieke manier de coronamaatregelen duidt op en rond de terrassen.
Volledig scherm
Burgemeester Kris Declercq stelt thetatergroep De Peegies voor, die op een ludieke manier de coronamaatregelen duidt op en rond de terrassen. © CDR

“De glimlach is de beste manier van handhaven”: Acteurs doen coronamaatregelen naleven op terrassen

RoeselareOok het Roeselaarse stadsbestuur doet een duit in het zakje bij de heropening van de terrassen. Dit via animatie met een sensibiliserend kantje.

 1. WEEKENDTIPS: Snuifje cultuur in een zomerbar, nieuw biertje in de Lokaalmarkt of liever op liefdespad? Hier kan je terecht
  PREMIUM
  Kortrijk/Roeselare/Tielt

  WEEKEND­TIPS: Snuifje cultuur in een zomerbar, nieuw biertje in de Lokaal­markt of liever op liefdespad? Hier kan je terecht

  Voor het coronavirus ons land binnendrong, boden we je telkens leuke tips voor het weekend aan. De tips zijn terug nu er weer meer mag. Nog geen plannen? Onze redactie zocht vijf leuke activiteiten voor je uit. Want thuisblijven is geen optie met dit prachtig zomerweer. Van een nieuwe Kortrijkse liefdesroute tot een plantenmarkt in een parktuin in Kortrijk, een nieuw biertje op de Lokaalmarkt in Heule en nieuwe zomerbars in Roeselare en Tielt... er is voor elk wat wils.
 2. Acht maanden na opening kan Valentino klanten ontvangen bij Sole e Mare: “ Eindelijk kan ik m’n nieuwe zaak echt delen”
  PREMIUM
  Roeselare

  Acht maanden na opening kan Valentino klanten ontvangen bij Sole e Mare: “ Eindelijk kan ik m’n nieuwe zaak echt delen”

  Tijdens de eerste verplichte horecasluiting zette Valentino Cimmino (25) z’n handtekening onder het contract voor het pand aan de Grote Markt 6 en tien dagen voor de tweede sluiting verhuisde hij z’n Italiaans restaurant en pizzeria Sole e Mare van de Patersstraat naar die nieuwe stek. Corona deed hem nooit twijfelen om verder te timmeren aan z’n grote droom, maar toch is Valentino dolblij dat de horeca sinds woensdag weer klanten binnen mag ontvangen. “Het was een frustrerende periode maar dankzij de takeaway en delivery hebben wij toch heel goed gewerkt”, aldus een ambitieuze Valentino.