Directeur Fanny Delrue en meester Pieter in klas 6B waar de luchtreiniger een centrale plek kreeg.
Volledig scherm
Directeur Fanny Delrue en meester Pieter in klas 6B waar de luchtreiniger een centrale plek kreeg. © Maxime Petit

Dankzij crowdfunding kan De Ark luchtreiniger in elke klas plaatsen: “We willen niet langer gestuurd worden door het virus”

OekeneDe leerkrachten en leerlingen van de Oekense vrije basisschool De Ark zijn het beu om geleefd te worden door het coronavirus. Daarom plaatst de school luchtreinigers in alle klassen. Die financieren ze dankzij crowdfunding en sponsoring. “Al bijna twee jaar lijkt het alsof allerlei coronavarianten de scepter zwaaien binnen onze school. Het is tijd om het stuur weer zelf in handen te nemen”, zegt directeur Fanny Delrue.

 1. Eindrondes nationaal en provinciaal voetbal: uitkijken naar SV Rumbeke
  Voetbal eindronden

  Eindrondes nationaal en provinci­aal voetbal: uitkijken naar SV Rumbeke

  De plaatsjes voor het provinciaal voetbal voor volgend seizoen geraken stilaan ingevuld. In de provinciale reeksen is men aan de finales per reeks toe en voor sommige teams kon er al klare wijn - lees promotie - geschonken worden. Wel blijft het voor heel wat provinciale ploegen nog uitkijken naar SV Rumbeke, dat op het veld van ASV Geel voor een beslissende match staat om de deur naar het nationaal voetbal in te beuken en dat zou meteen voor nog een extra stijger in de provinciale reeksen kunnen zorgen.
 2. 1.300 kilo verkochte pannenkoeken bezorgen Joke (15) haar gedroomde handbike: “Binnen drie weken neemt ze deel aan Dwars door Beveren”
  PREMIUM
  Beveren

  1.300 kilo verkochte pannenkoe­ken bezorgen Joke (15) haar gedroomde handbike: “Binnen drie weken neemt ze deel aan Dwars door Beveren”

  Kippenvelmoment dinsdagmiddag bij busbouwer VDL in Beveren. Een delegatie van het personeel overhandigde, samen met enkele plaatselijke verenigingen een cheque ter waarde van 5.670 euro, het resultaat van de verkoop van 1.382 kilo pannenkoeken, aan Joke Stragier (15) en haar ouders. Het meisje is sinds een fout gelopen operatie verlamd; maar blijft dromen van straffe sportieve prestaties. Met de ingezamelde centen kan Joke een handbike kopen die ze binnen enkele weken al wil inzetten tijdens het loopevent Dwars door Beveren. “Het is hartverwarmend om te zien wat er kan gebeuren als iedereen de handen in elkaar slaat”, aldus Peter Wauters van VDL Bus.
 1. ASSISEN. “Alexander Dean paste de ‘truc Dutroux’ toe”: Jef Vermassen haalt zwaar uit op proces tegen moordende bodybuilder
  Moere/Varsenare/Sint-Amandsberg

  ASSISEN. “Alexander Dean paste de ‘truc Dutroux’ toe”: Jef Vermassen haalt zwaar uit op proces tegen moordende bodybuil­der

  Bijna 5 jaar na de feiten verschijnt Alexander Dean (29) uit Varsenare voor het hof van assisen in Brugge voor viervoudige moord. De bodybuilder bracht op 25 juli 2017 z’n ex-liefje Maïlys Descamps (18) en haar grootouders Gery Cappon (68) en Marie-José Vanleene (64) om het leven in Moere. De nacht voordien had hij ook al fotograaf Jeroen Verstraete (39) doodgestoken in Sint-Amandsberg. Nadat dinsdag eerst de moeder en zus van Dean nog waren komen getuigen, werden ook al de eerste pleidooien gehouden. Herlees alles nog eens in onze liveblog hieronder.