Marc Laseure en zijn team hopen toch een 28ste editie van de Gouden Ringshow te kunnen organiseren in december.
Volledig scherm
Marc Laseure en zijn team hopen toch een 28ste editie van de Gouden Ringshow te kunnen organiseren in december. © RV

Crowdfunding moet grootste vogeltentoonstelling van het land nieuwe toekomst geven: “Eén blikseminslag en we waren al ons expomateriaal kwijt”

Roeselare/Lichtervelde/IeperDe organisatoren van de Gouden Ringshow, de grootste vogeltentoonstelling van het land, hopen op de steun van het publiek. Bij een grote brand afgelopen mei verloren ze al hun expomateriaal. Een deel ervan konden ze weer oplappen, maar via een crowdfunding hopen ze nog 10.000 euro bijeen te sprokkelen voor nieuwe verlichting. 

 1. JMA brengt muziek uit de tijd van Rodenbach
  Roeselare

  JMA brengt muziek uit de tijd van Rodenbach

  Het Jeugd Muziekatelier (JMA) organiseert op woensdag 9 februari een Rodenbachconcert voor het brede publiek. Dit om 19 uur in zaal Het Verzonken Kasteel in ARhus op De Munt. Ze zullen er de figuur van Albrecht Rodenbach toelichten en leerlingen en leraars brengen er muziek uit zijn tijd. Dit op fluit, gitaar, klarinet, saxofoon en viool. Het concert is gratis, maar toeschouwers worden wel gevraagd de veiligheidsmaatregelen na te leven.
 2. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.