Noah legt in het filmpje haarfijn de dt-regel uit, aan de hand van een trucje.
Volledig scherm
Noah legt in het filmpje haarfijn de dt-regel uit, aan de hand van een trucje. © RV/Youtube Meester Noah

Creatief in quarantaine: ‘meester’ Noah (8) legt in filmpje z’n klasgenootjes de dt-regel uit

RoeselareQuarantaine hoeft niet noodzakelijk saai te zijn. Integendeel. Noah Vanderhaeghen (8) uit Roeselare ontpopte zich de voorbije tien dagen tot ‘meester Noah’ en blikte samen met mama Maaike een hele reeks educatieve filmpjes in. Zijn juf gebruikte een van de filmpjes zelfs in klas. “Zo was het alsof Noah er toch een beetje bij was in klas”, zegt mama Maaike.

 1. 18 maanden cel voor Noord-Franse drugskoeriers na betrapping in Roeselare: “Een echte plaag”
  Roeselare

  18 maanden cel voor Noord-Fran­se drugskoe­riers na betrapping in Roeselare: “Een echte plaag”

  Drie jonge Noord-Franse drugskoeriers uit de streek van Tourcoing zijn dinsdag door de Kortrijkse strafrechter elk veroordeeld tot een celstraf van 18 maanden en boetes van 1.600 tot 16.000 euro voor het binnensmokkelen van cocaïne en heroïne in ons land. Ze konden telkens in Roeselare gevat worden. “Een kwalijk fenomeen dat een halt toegeroepen moet worden. Het is een echte plaag”, vindt Kortrijks afdelingsprocureur Vincent Remy.
 2. RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesverhaal dat u dit jaar op tv zal zien”
  TV

  RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesver­haal dat u dit jaar op tv zal zien”

  Wanneer een serie uit de koker van Tim Van Aelst komt, zijn onze verwachtingen hooggespannen. Met ‘Studio Tarara’ heeft de Shelter-topman namelijk één van de beste Vlaamse reeksen van het voorbije decennium op z'n naam staan. Z’n nieuwste worp, momenteel te zien op Streamz, draait rond de niet voor de hand liggende romance tussen de erg linkse Billie en de vrij rechtse Benjamin. De liefde is groot, maar de tegenstellingen nog groter. Kan Van Aelst met die interessante premisse ook een originele serie uit z’n hoed toveren? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.