Patrick Maselis is op zoek naar nieuwe medewerkers.
Volledig scherm
Patrick Maselis is op zoek naar nieuwe medewerkers. © CDR

Coronacrisis gaf Maselis stevige duw in de rug: graanbedrijf opent twee nieuwe productielijnen en zoekt ook 15 nieuwe medewerkers

RoeselareHet Roeselaarse graanbedrijf Maselis schakelt enkele versnellingen hoger. Door de coronacrisis steeg de vraag naar graan, waardoor het bedrijf aan de kop van de vaart investeert in twee nieuwe productielijnen. In 2023 wil het ook de nieuwe opslag voor graan op de vroegere site Hanekop in gebruik nemen. “Daarnaast staan er op dit moment vijftien vacatures open”, zegt directeur Patrick Maselis.

  1. Roeselare engageert zich voor Burgemeestersconvenant 2030
    Roeselare

    Roeselare engageert zich voor Burgemees­ters­con­ve­nant 2030

    In 2008 lanceerde Europa het burgemeestersconvenant met de ambitie om lokale besturen samen te brengen die zich vrijwillig engageren om de klimaat- en energiedoelstellingen van de Europese Unie te behalen en zelfs te overtreffen. “Roeselare tekende in 2017 in”, weet Bart De Witte, departementshoofd Beleidsontwikkeling Ruimte bij de stad Roeselare. “Maar ondertussen is duidelijk dat de doelstellingen niet gehaald zullen worden en werd het convenant bijgeschaafd. Er werd aan de stad gevraagd om opnieuw in te tekenen.” Via de nieuwe convenant engageren gemeenten zich om onder andere 40% minder broeikasgassen uit te stoten tegen 2030 en dat engagement gaat Roeselare graag aan. “De vernieuwing van het convenant houdt voor ons eigenlijk niet zoveel in”, aldus De Witte. “Alles wat bijgeschaafd werd, is goed afgedekt door het eigen klimaatplan van de stad.”