Maikel Dancet sluit de deuren van Son Vida.
Volledig scherm
Maikel Dancet sluit de deuren van Son Vida. © Foto Couvreur

Corona vloert sfeercafé Son Vida: “Weinig tot geen toekomstperspectief”

RoeselareSfeercafé Son Vida gooit de handdoek in de ring. Zaakvoerders Maikel Dancet en Bruce Decru zien door de coronamaatregelen geen toekomst meer voor hun horecazaak in de Zuidstraat in Roeselare. “Met pijn in het hart, maar het lijkt ons de verstandigste keuze”, zegt Maikel. 

 1. Natuur als rode draad voor vrij podium voor woord en poëzie
  Roeselare

  Natuur als rode draad voor vrij podium voor woord en poëzie

  Dichterscollectief Obsidiaan organiseert op zondag 30 januari, halfweg de Poëzieweek 2022, de zesde editie van Roes, hun vrij podium voor woord en poëzie. Dit onder de noemer Bloesemingen. Negen dichters trekken vanaf 14.30 in K-Trolle aan de Scharestraat alle registers van de natuur, niet toevallig het thema van de Poëzieweek, open. Ze voeren je terug naar de oeroude elementen, reizen door fauna en flora, doen wonderbaarlijke vondsten op land en op zee en brengen poëzie in overvloed. De dichters van dienst zijn Jana Arns, stadsdichter Edward Hoornaert, Luc C. Martens, Leen Pil, Jef Soenens, Wim Vandeleene, Steven Van Der Heyden, Tania Verhelst en Femke Vindevogel. Sara Salvérius zorgt voor de muziek.
 2. Philippe, Jozef en Jessica stappen 1.000 kilometer ten voordele van vzw Onze Kinderen: “Niet wij, maar zij zijn de helden”
  PREMIUM
  Roeselare

  Philippe, Jozef en Jessica stappen 1.000 kilometer ten voordele van vzw Onze Kinderen: “Niet wij, maar zij zijn de helden”

  Philippe Malysse, Jozef Verbrugge en Jessica Bolle stappen in juli en augustus 1.000 kilometer door Frankrijk, Spanje en Portugal. Die uitdaging gaat het trio aan ten voordele van de Rumbeekse vzw Onze Kinderen. Tal van lokale ondernemers sprongen ondertussen op hun kar onder wie ook immokantoor Stragimo dat dit jaar 45 jaar bestaat en al hun cliënten van de voorbije jaren oproept om een duit in het zakje te doen ten voordele van de organisatie actief binnen de bijzondere jeugdzorg.