Basisschool De Ark in Oekene
Volledig scherm
Basisschool De Ark in Oekene © RV

Corona-uitbraak in De Ark: basisschool tot donderdag dicht

OekeneIn basisschool De Ark in Oekene is er een grote uitbraak van het coronavirus. De lessen worden voorlopig opgeschort en alle 360 leerlingen moeten worden getest. Zij mogen ten vroegste donderdag terug naar school.

 1. Roeselaars Kersthuisje steekt tweeling met spierziekte muzikaal hart onder de riem: “De diagnose dat m’n petekindjes SMA hebben, viel me heel zwaar”
  PREMIUM
  Roeselare

  Roeselaars Kersthuis­je steekt tweeling met spierziek­te muzikaal hart onder de riem: “De diagnose dat m’n petekind­jes SMA hebben, viel me heel zwaar”

  Senne Debaene en Cindy Declercq openen op dinsdag 7 december om 16.30 uur stipt het kerstseizoen met het ontsteken van de lichtjes van het Roeselaarse Kersthuisje langs de Mandellaan. Door de coronaperikelen kan het koppel niet uitpakken met grootse nieuwigheden, maar via hun tijdelijke radiozender voor passerende automobilisten brengen ze wel een heel bijzondere boodschap. “Met één specifiek liedje willen we m’n petekindjes Sibren en Thorben (4) bij wie SMA, dezelfde ziekte als van baby Pia, werd vastgesteld, een hart onder de riem steken”, zegt Senne.
 1. ‘Supporters’ SK Roeselare-Daisel met slechte bedoelingen maken amok: “Jammer voor zij die het wel goed menen”
  Roeselare/Dadizele/Wervik

  ‘Supporters’ SK Roeselare-Dai­sel met slechte bedoelin­gen maken amok: “Jammer voor zij die het wel goed menen”

  Vijftien agenten moesten zaterdagavond in Wervik tussenkomen nadat SK Roeselare-Daisel daar een uitmatch in eerste provinciale had verloren en het tot schermutselingen kwam. “Het is jammer dat enkelingen schade toebrengen aan onze club door misbruik te maken van het feit dat ze geen stadionverbod kunnen krijgen op dit niveau”, zegt verbindingsofficier Didier Vanderperre.