De Roeselaarse Grote Markt met zicht op het historische stadhuis.
Volledig scherm
De Roeselaarse Grote Markt met zicht op het historische stadhuis. © Joke Couvreur

Citytrippen in eigen land: op dagtrip naar Roeselare

Roeselare wordt wel eens het hart van West-Vlaanderen genoemd, maar verovert ook effectief in ijltempo je hart. De stad heeft de voorbije jaren het imago van duf provincienest van zich afgeschud en heeft zich ontpopt tot een hippe stad boordevol unieke hotspots die je gewoon moet bezocht hebben. Ben je gek op shoppen, tuk op de koers, worden je smaakpapillen maar al te graag verwend en ben je niet vies van een vleugje cultuur? Trek er dan maar eens op uit in  Roeselare. Wij stippelden alvast een wandelroute uit zodat je optimaal kunt genieten.

 1. Wouter Blomme (45) staat als voorzitter van Unizo meer dan ooit in de vuurlijn: “We krijgen huilende zelfstandigen aan de lijn. Ze zijn de wanhoop nabij”
  PREMIUM
  West-Vlaanderen

  Wouter Blomme (45) staat als voorzitter van Unizo meer dan ooit in de vuurlijn: “We krijgen huilende zelfstandi­gen aan de lijn. Ze zijn de wanhoop nabij”

  “Het zijn andere telefoontjes. De toon is anders. In de eerste lockdown waren ondernemers strijdbaar, nu heersen frustraties, woede en onmacht.” Unizo-directeur Wouter Blomme (45) en zijn medewerkers voelen zich dezer dagen meer psycholoog dan dienstverlener. “Er zijn er die zichzelf hebben heruitgevonden, maar dat kan niet in elke sector.” Een gesprek aan het front.
 2. Henk Soenen brengt samen met Claricross Quartet composities van vader Willy

  Henk Soenen brengt samen met Claricross Quartet composi­ties van vader Willy

  Klarinettist Henk Soenen bewerkte een aantal van zijn vaders composities voor klein ensemble en brengt die op zaterdag 14 november ten gehore samen met het Claricross Quartet in de Godelievekerk. Henk koos de werken van Willy Soenen die wat improvisatorisch aandoen, een groot entertainmentgehalte hebben en een beetje cross-over klassiek-jazz zijn. Het concert start om 20 uur. Wegens een beperkte zaalcapaciteit van maximaal 40 personen door de coronamaatregelen, wordt gevraagd je zitje te reserveren via mail naar henk.soenen@gmail.com met vermelding van uw naam en telefoonnummer. Er wordt gevraagd zo mogelijk een minimumbijdrage van 10 euro te storten op het rekeningnummer van Henk Soenen BE94 4675 0363 6114.