De Roeselaarse Grote Markt met zicht op het historische stadhuis.
Volledig scherm
De Roeselaarse Grote Markt met zicht op het historische stadhuis. © Joke Couvreur

Citytrippen in eigen land: op dagtrip naar Roeselare

Roeselare wordt wel eens het hart van West-Vlaanderen genoemd, maar verovert ook effectief in ijltempo je hart. De stad heeft de voorbije jaren het imago van duf provincienest van zich afgeschud en heeft zich ontpopt tot een hippe stad boordevol unieke hotspots die je gewoon moet bezocht hebben. Ben je gek op shoppen, tuk op de koers, worden je smaakpapillen maar al te graag verwend en ben je niet vies van een vleugje cultuur? Trek er dan maar eens op uit in  Roeselare. Wij stippelden alvast een wandelroute uit zodat je optimaal kunt genieten.

0 reacties

 1. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.
 1. Geen zin om boodschappen te doen? Deliveroo levert ze voortaan aan huis binnen 30 minuten
  PREMIUM
  Roeselare

  Geen zin om boodschap­pen te doen? Deliveroo levert ze voortaan aan huis binnen 30 minuten

  Roeselarenaars kunnen vanaf nu niet alleen beroep doen op Deliveroo om een maaltijd aan huis te laten leveren, maar ook voor boodschappen. De bezorgdienst bundelt hiervoor de krachten met de Carrefour Express Roeselare op de Meensesteenweg. Later volgen mogelijk ook andere winkels. “Dankzij dit nieuwe partnerschap kunnen we de Roeselarenaars binnen amper 30 minuten een enorm gamma producten aanbieden, zonder dat hij of zij de minste moeite hoeft te doen”, aldus Rodolphe Van Nuffel, woordvoerder van Deliveroo.
 2. Marthe (23) komt om na aanrijding met bestuurder onder invloed: “We hoorden de klap en zijn onmiddellijk komen kijken”
  Play

  Marthe (23) komt om na aanrijding met bestuurder onder invloed: “We hoorden de klap en zijn onmiddel­lijk komen kijken”

  De feestelijke opening van de Roeselaarse Batjes met het traditionele vat van Rodenbach is vrijdagnacht met een drama geëindigd. Op een invalsweg naar het stadscentrum kwam Marthe H., een 23-jarige fietsster uit Roeselare om het leven bij een verkeersongeval. De 24-jarige aanrijder was onder invloed van alcohol. Romanie hoorde alles gebeuren en was als eerste ter plaatse.