De Bever Centrum wordt gecentraliseerd langs de Schoolstraat.
Volledig scherm
De Bever Centrum wordt gecentraliseerd langs de Schoolstraat. © Google Maps

Centralisatie VBS De Bever Centrum stap dichterbij

BeverenDe jarenlang gekoesterde ambitie van Scholengroep Arkorum om de twee vestigingen van vrije basisschool De Beveren Centrum te centraliseren wordt steeds concreter. Tegen eind dit jaar hopen ze een ontwerp voor een nieuwe school aan de Schoolstraat klaar te hebben.

 1. Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11
  Gouden 11
  2

  Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11

  Dit weekend blonken verschillende spelers uit in de Jupiler Pro League. Zo hield Sinan Bolat de nul in de topper tegen Racing Genk, ontpopte Deniz Undav zich andermaal tot seizoensrevelatie bij leider Union en liet Christian Kouamé de netten trillen tegen rode lantaarn Beerschot. Welke spelers staan er nog in de de Gouden 11 van de week? Een overzicht.
 2. Aantal fietsdiefstallen sterk gedaald: één op vier daders opgepakt
  Roeselare/Izegem/Hooglede

  Aantal fietsdief­stal­len sterk gedaald: één op vier daders opgepakt

  Corona heeft een gunstige invloed gehad op de criminaliteitscijfers. Ook in de politiezone RIHO is dat het geval. “De avondklok en de gesloten winkels en horecazaken hebben daar zeker mee te maken”, beaamt zonechef Curd Neyrinck. “De enige negatieve tendens is de steile opmars van internetcriminaliteit. Aan de andere kant stellen we vast dat ook de ophelderingsgraad van misdrijven blijft stijgen bij ons.”
 1. Ardooie maakt zich op voor 40ste Sint-Maartensstoet: Laura Lynn en Freddy De Vadder treden drie keer op
  Ardooie

  Ardooie maakt zich op voor 40ste Sint-Maartens­stoet: Laura Lynn en Freddy De Vadder treden drie keer op

  Een jaartje later door corona, maar op 6 november trekt de 40ste editie van de Sint-Maartensstoet door de straten van Ardooie. Tegen de verwachting van de organisatie in zal die ondanks corona evenwaardig en zelfs straffer zijn dan anders dankzij extra straatanimatie in de stoet. Ook het feest nadien wordt anders aangepakt. Door drie feesttenten verspreid over het centrum op te zetten, zul je onder andere Laura Lynn, Freddy De Vadder, Maximus en Dennis Cartier drie keer op één avond tijd kunnen zien optreden. “Zo zijn we voorbereid op eventuele extra coronamaatregelen”, zegt het Sint-Maartenscomité.
 2. Hanna Vandenbussche valt met AV Roeselare net naast het podium op de CrossCup Relays: “Ploeggenoten hebben het uitstekend gedaan”
  Veldlopen

  Hanna Vandenbus­sche valt met AV Roeselare net naast het podium op de CrossCup Relays: “Ploeggeno­ten hebben het uitstekend gedaan”

  Zondag werd in Berlare onder een stralende zon het veldloopseizoen op gang geschoten met de CrossCup Relays. De honger bij de atleten was heel groot, want de opkomst in het recreatiedomein Nieuwdonk was gigantisch. Het publiek kreeg ook heel wat mooie wedstrijden voorgeschoteld. AV Roeselare viel bij de vrouwen met een vierde plaats net naast het podium, maar haalde met de cadetten meisjes wel een mooie overwinning binnen.