De rechtbank in Kortrijk.
Volledig scherm
De rechtbank in Kortrijk. © Alexander Haezebrouck

Celstraf met uitstel voor dieven parking Delhaize

RoeselareTwee mannen van 34 en 24 jaar uit Roeselare zijn veroordeeld tot een celstraf van 6 maanden met uitstel voor een diefstal die ze pleegden uit een auto op de parking van grootwarenhuis Delhaize in Roeselare. Het duo was duidelijk herkenbaar te zien op de bewakingscamera’s van Delhaize.

 1. Groen overhandigt petitie met 600 handtekeningen vóór fietszones, maar stadsbestuur wil niets forceren
  Roeselare

  Groen overhan­digt petitie met 600 handteke­nin­gen vóór fietszones, maar stadsbe­stuur wil niets forceren

  Oppositiepartij Groen gaf pas een petitie met net geen 600 handtekeningen aan het stadsbestuur, maar kreeg het deksel op de neus. In de nabije toekomst komen er geen grote fietszones in Roeselare. Schepen van Mobiliteit Griet Coppé (CD&V) gaf tijdens het in ontvangst nemen van de petitie mee dat ze niet tegen het voorstel is, maar ze wil liever een geleidelijke aanpak.
 2. Eerste sneeuw is ‘klein gelukske’ voor leerlingen basisschool De Ark
  Oekene

  Eerste sneeuw is ‘klein gelukske’ voor leerlingen basis­school De Ark

  De eerste sneeuw van deze winter is een feit. Donderdag begon in Roeselare vooral heel nat, maar omstreeks 8.50 uur gingen de regendruppels over in smeltende sneeuw. Nog eens een dik halfuur later bleven de eerste vlokken liggen op de daken en geleidelijk aan vormde zich een dun sneeuwtapijtje. In vrije basisschool De Ark in Oekene was het enthousiasme bij de leerlingen meteen groot toen ze de sneeuwval opmerkten. Eens het belsignaal voor het ochtendlijk speelkwartier weerklonk, was het hek helemaal van de dam. De kinderen stormden buiten om te ravotten in de sneeuw. Hoewel de hoeveelheid sneeuw op de speelplaats vrij beperkt bleef, hield dat de kinderen niet tegen om er met volle teugen van te genieten.
 1. Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter
  Play

  Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter

 2. Vertederend: panda's dollen in de sneeuw
  Play

  Vertede­rend: panda's dollen in de sneeuw