De horecagelegenheid bij Sportoase Schiervelde is al maanden gesloten.
Volledig scherm
De horecagelegenheid bij Sportoase Schiervelde is al maanden gesloten. © Maxime Petit

Cafetaria zwembad al anderhalf jaar dicht: Sportoase zoekt uitbater voor nieuw, gezond concept

RoeselareWanneer wordt de cafetaria in Sportoase Schiervelde heropend? Die vraag lanceerde raadslid Peter Claeys (Vlaams Belang) maandagavond tijdens de gemeenteraadszitting. Schepen Henk Kindt (Vooruit) liet verstaan dat Sportoase het moeilijk heeft om een nieuwe uitbater te vinden, maar dat er straks wel een nieuw, gezond concept wordt geïntroduceerd.

 1. Prijs gevelstenen met 43% gestegen in één jaar tijd: gaat die opnieuw zakken? En zijn er manieren om toch te besparen?
  Livios

  Prijs gevelste­nen met 43% gestegen in één jaar tijd: gaat die opnieuw zakken? En zijn er manieren om toch te besparen?

  De prijzen van bouwmaterialen stijgen al een hele tijd sterk door. Eerst vanwege de grote vraag en het beperkte aanbod tijdens de coronacrisis, daarna mede door de oorlog in Oekraïne. Bouwsite Livios vroeg aan Jean-Pierre Waeytens, gedelegeerd bestuurder van de Bouwunie, hoe de prijzen van bouwmaterialen zullen evolueren en of er tips zijn om toch te besparen.
 2. Gratis kaarsenpotjes om ouders van sterrenkindjes te steunen
  Roeselare

  Gratis kaarsenpot­jes om ouders van sterren­kind­jes te steunen

  Naar aanleiding van Wereldlichtjesdag deelt de werkgroep ‘Sterrenkinderen Roeselare’ deze week gratis kaarsenpotjes uit. Zo wil de werkgroep zoveel mogelijk mensen aanmoedigen om op zondag 11 december om 19 uur een kaarsje aan te steken en aan hun voorgevel te plaatsen. Dit om mensen die een kind verloren een hart onder de riem te steken. De kaarsenpotjes, zijnde glazen yoghurtpotjes voorzien van een gehaakt omhulseltje, kan je van maandag 5 tot en met vrijdag 9 december oppikken in het Vrijetijdspunt RSL, RSL Op Post, AZ Delta Campus Rumbeke, CM-Gezondheidspunt Midden West-Vlaanderen, TOV vzw en de vier dienstencentra van Motena. Plaats gerust ook een foto van je kaarsje op Facebook met de hashtags #RSL #wereldlichtjesdag. Meer info op iedereen.vanrsl.be/wereldlichtjesdag en RAKattack.be.
 1. "Als je hier je kerstcadeautjes niet vindt, dan nergens": Jacob's Conceptstore brengt 25 creatieve ondernemers samen op Roeselaarse Grote Markt
  PREMIUM
  Roeselare

  "Als je hier je kerstca­deau­tjes niet vindt, dan nergens": Jacob's Conceptsto­re brengt 25 creatieve onderne­mers samen op Roeselaar­se Grote Markt

  Een nieuwe invulling voor het enige winkelpand op de Roeselaarse Grote Markt. Onlangs opende de 23e, maar grootste vestiging tot nu toe van Jacob’s Conceptstore er de deuren. Thomas Nouws (24) brengt er vandaag al 25 creatieve makers samen die met z’n allen de winkel runnen en zo elkaars creaties, van kaartjes over droogbloemen tot kledij en keramiek, aan de man brengen. In totaal biedt het pand ruimte voor zo’n 60 ondernemers.
 2. Een innovatieve glaskunstenaar, een jonge dichteres en een vioolbouwer met ambitie: Dit zijn de Cultureel Ambassadeurs 2022-2024
  Roeselare

  Een innovatie­ve glaskunste­naar, een jonge dichteres en een vioolbou­wer met ambitie: Dit zijn de Cultureel Ambassa­deurs 2022-2024

  Stad Roeselare is drie nieuwe Cultureel Ambassadeurs rijker. Joost Caen, een autoriteit op vlak van historisch en hedendaagse glaskunst, krijgt de titel en subsidies voor de realisatie van een glaskunstwerk met zonnecellen. Schrijfster en dichteres Lise Surmont krijgt op haar beurt de titel en subsidies voor de realisatie van een poëziebundel en Vik Vandamme krijgt de titel als jonge viool- en cellobouwer met internationale ambities.