De horecagelegenheid bij Sportoase Schiervelde is al maanden gesloten.
Volledig scherm
De horecagelegenheid bij Sportoase Schiervelde is al maanden gesloten. © Maxime Petit

Cafetaria zwembad al anderhalf jaar dicht: Sportoase zoekt uitbater voor nieuw, gezond concept

RoeselareWanneer wordt de cafetaria in Sportoase Schiervelde heropend? Die vraag lanceerde raadslid Peter Claeys (Vlaams Belang) maandagavond tijdens de gemeenteraadszitting. Schepen Henk Kindt (Vooruit) liet verstaan dat Sportoase het moeilijk heeft om een nieuwe uitbater te vinden, maar dat er straks wel een nieuw, gezond concept wordt geïntroduceerd.

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. ASSISEN. Davy Kesteman (32) schuldig aan moord op Sharon (22): “Hij heeft bewust een bijna vier keer hogere snelheid aangehouden dan toegelaten”
  Boezinge/Vleteren/Poperinge/Brugge

  ASSISEN. Davy Kesteman (32) schuldig aan moord op Sharon (22): “Hij heeft bewust een bijna vier keer hogere snelheid aangehou­den dan toegelaten”

  In het Brugse assisenhof is Davy Kesteman (32) schuldig bevonden aan moord. De volksjury was van oordeel dat de Poperingenaar drie jaar geleden de intentie én het plan had om Sharon Gruwez (22) te doden door te crashen met zijn BMW. “Door op die plaats te rijden aan een bijna vier keer hogere snelheid dan toegelaten, heeft hij aanvaard dat dit fataal zou aflopen”, klonk de motivering van de jury. Voor moord riskeert Kesteman levenslange opsluiting.