De brand op de sociale woonwijk Biezenhof in Roeselare ontstond in het onderste appartement aan de linkerzijde. Ook de andere flats liepen schade op.
Volledig scherm
PREMIUM
De brand op de sociale woonwijk Biezenhof in Roeselare ontstond in het onderste appartement aan de linkerzijde. Ook de andere flats liepen schade op. © Hans Verbeke

Buurvrouw (37) blijft na 2 jaar onschuld voor brandstichting op Biezenhof uitschreeuwen: “Waar rook is, is vuur. Waar Evy is, is brand”

Roeselare“Waar rook is, is vuur. Waar Evy is, is brand.” Voor de openbare aanklager is het zo klaar als een klontje dat een 37-jarige vrouw uit Roeselare verantwoordelijk is voor een brand waarbij op 26 juli 2020 het appartement van haar buurman in de vlammen opging. Ze liep de voorbije 15 jaar immers al twee eerdere veroordelingen voor brandstichting op. “Maar deze keer heeft het parket het bij het foute eind”, zo klonk advocaat Filip De Reuse overtuigd. De vrouw riskeert voor de rechtbank dit keer wel 6 jaar effectieve celstraf.

  1. Fleurig presentje voor Roeselarenaars die stad helpen vergroenen
    Roeselare

    Fleurig presentje voor Roeselaren­aars die stad helpen vergroenen

    Schepenen Michèle Hostekint (Vooruit) en Francis Debruyne (CD&V) deelden woensdagmiddag plantjes van stokrozen en lage zonnebloemen uit op de site van de Stedelijke Ateliers. Op die manier wilden ze iedereen bedanken die zich inzet voor een biodiversere stad. “Het gaat om mensen die een gevel- of tegeltuintje lieten aanleggen of dat van plan is, alle deelnemers aan de groen- en bebloemingswedstrijd De Gouden Tuin, en alle deelnemers aan de Wildste Wijkchallenge”, duiden de schepenen het initiatief. De plantjes die ze bedeelden werden op vraag van de stad door het VABI opgekweekt en vandaag verdeeld. Zowel stokrozen als zonnebloemen stellen niet zoveel eisen aan hun groeiplaats en zijn perfect om in een stedelijke omgeving te planten. “Met al die mooie bloemen krijgt de biodiversiteit een extra boost en het straatbeeld wordt er alleen maar kleuriger en fleurig van. Het is de bedoeling om deze actie ook de komende jaren verder te zetten. Al wie in Roeselare een gevel-of tegeltuintje aanlegt, mee zorgt voor een mooie bebloeming en de stad zo helpt om meer te ontharden en vergroening, zal een extra kadootje krijgen in de vorm van een zonnebloem en/of stokroos.”