De brand op de sociale woonwijk Biezenhof in Roeselare ontstond in het onderste appartement aan de linkerzijde. Ook de andere flats liepen schade op.
Volledig scherm
PREMIUM
De brand op de sociale woonwijk Biezenhof in Roeselare ontstond in het onderste appartement aan de linkerzijde. Ook de andere flats liepen schade op. © Hans Verbeke

Buurvrouw (37) blijft na 2 jaar onschuld voor brandstichting op Biezenhof uitschreeuwen: “Waar rook is, is vuur. Waar Evy is, is brand”

Roeselare“Waar rook is, is vuur. Waar Evy is, is brand.” Voor de openbare aanklager is het zo klaar als een klontje dat een 37-jarige vrouw uit Roeselare verantwoordelijk is voor een brand waarbij op 26 juli 2020 het appartement van haar buurman in de vlammen opging. Ze liep de voorbije 15 jaar immers al twee eerdere veroordelingen voor brandstichting op. “Maar deze keer heeft het parket het bij het foute eind”, zo klonk advocaat Filip De Reuse overtuigd. De vrouw riskeert voor de rechtbank dit keer wel 6 jaar effectieve celstraf.

 1. Jobbeurs in het Welzijnshuis
  Roeselare

  Jobbeurs in het Welzijns­huis

  Interesse om te werken in het Roeselare Welzijnshuis van Roeselare? Regelmatig is men er op zoek naar nieuwe collega’s en de komende dagen en weken organiseren ze enkele infomomenten. Het is de gelegenheid om te ontdekken wat het betekent om in het Welzijnshuis te werken, de sfeer er te proeven, een babbeltje te slaan met mogelijke toekomstige collega’s of concrete vragen te stellen. Er zijn drie infomomenten gepland. Op maandag 27 juni is iedereen er welkom tussen 18.30 en 20 uur, op woensdag 29 juni staan de deuren van het Welzijnshuis langs de Gasthuisstraat open van 8.30 tot 10 uur en op 5 juli wordt er ook een digitale infosessie opgezet. Die sessie kan je anoniem bijwonen via https://www.youtube.com/watch?v=xxrspZIJAn8.
 2. Roeselare maakt werk van extra drinkwatertappunten
  Roeselare

  Roeselare maakt werk van extra drinkwater­tap­pun­ten

  CD&V-raadslid Thomas Witdouck informeerde tijdens de gemeenteraad of de stad niet op meer plaatsen kraantjeswater kan aanbieden. “In de Belgische horeca wordt kraantjeswater namelijk zelden gratis aangeboden. Als je dit vergelijkt met andere landen hinken we hier nog achterop. Ooit ging ik op reis naar Rome. Daar waren er verschillende straten en pleinen uitgerust met plaatsen waar je jouw fles water kon bijvullen. Misschien kan Roeselare een voortrekker zijn en zo’n systeem uitrollen voor alle toeristen en shoppers.” Schepen Francis Debruyne (CD&V) liet weten dat de stad bezig is met de opmaak van een actieplan rond drinkwater. “Dit om de Roeselarenaar bewuster te laten omgaan met het kostbare water. We willen het gebruik van herbruikbare flessen en drinkwater stimuleren en de drinkwatertappunten bekender maken. Op vandaag vind je er al eentje aan de Kop van de Vaart, op de Trax-site en in onze sportinfrastructuur. In samenwerking met De Watergroep komt er een gratis drinkwatertappunt op het openbaar domein bij. We bekijken of er meerdere mogelijk zijn. Dit tappunt zal wellicht eind dit jaar geplaats worden, waar is nog niet duidelijk. De stad bekijkt de mogelijkheid of er meerdere geplaatst kunnen worden. Vermoedelijk zal dit tegen het einde van het jaar geplaatst worden.”