Het Wonderwoudje werd zondag Het Vinkenbos gedoopt.
Volledig scherm
Het Wonderwoudje werd zondag Het Vinkenbos gedoopt. © CDR

Buurt doopt Wonderwoudje om tot Het Vinkenbos

RoeselareVijf maanden na de aanplant van het eerste Wonderwoudje van Roeselare heeft het nieuwe bosje in de Ange Angelistraat een naam. Het jonge bosje, een realisatie van de stad en BOS+, gaat voortaan door het leven als Het Vinkenbos.

 1. Rumbeeks mobiliteitsplan krijgt definitief vorm: 15 nieuwe fietsstraten (maar de Guido Gezellelaan niet), uitbreiding zone 30 en aangepaste rijrichtingen
  PREMIUM
  Rumbeke

  Rumbeeks mobili­teits­plan krijgt definitief vorm: 15 nieuwe fietsstra­ten (maar de Guido Gezellel­aan niet), uitbrei­ding zone 30 en aangepaste rijrichtin­gen

  Het nieuwe Rumbeekse mobiliteitsplan is een feit. Vanaf dit najaar worden de eerste ingrepen uitgevoerd: de aanleg van vrijliggende fietspaden in de Oekensestraat, waar ook het kruispunt met de Wervikhovestraat veiliger wordt, en het wijzigen van enkele rijrichtingen. In 2023 en 2024 gaat de stad verder met het invoeren van zones 30 en fietsstraten. Na inspraak van de Rumbekenaars werden wel de plannen om de Guido Gezellelaan om te turnen tot fietsstraat geschrapt, net zoals de invoering van schoolstraten. Ook komt er in de Maria’s Lindestraat een proefproject voorafgaand aan de invoering van éénrichtingsverkeer.
 1. Stadslogo in regenboogkleuren siert Muntplein
  Roeselare

  Stadslogo in regenboog­kleu­ren siert Muntplein

  Met de 90e Batjes in het vooruitzicht wordt het centrum van Roeselare in z’n mooiste en kleurrijkste kleedje gestopt. De centrumstraten werden opgefleurd met Batjesvlaggen, vorige week werd de totaal vernieuwde Jan Mahieustraat als aangename winkelwandelstraat geopend en woensdag kreeg ook het Muntplein een makeover. Op het plein, net voor ARhus en naast het monument Fantasia, werd het logo van de stad geschilderd. Die gigantische R werd bovendien in de regenboogkleuren gerealiseerd, een knipoog naar de koers die één van de speerpunten is van de stad der wereldkampioenen.
 2. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.