Na een botsing met zijn schoolbus bleek de buschauffeur besmet met het coronavirus en zat nog een restantje alcohol in zijn bloed.
Volledig scherm
Na een botsing met zijn schoolbus bleek de buschauffeur besmet met het coronavirus en zat nog een restantje alcohol in zijn bloed. © Marc Aerts

Buschauffeur knalt na rum tegen verkeerseiland na hoestbui: “Ik bleek besmet met corona”

RoeselareEen glaasje rum voor het slapengaan zal me misschien deugd doen, dacht een 57-jarige chauffeur van een schoolbus uit Roeselare. ’s Anderendaags knalde hij met zijn bus na een hoestbui tegen een verkeerseiland en bleek er nog 0,3 promille alcohol in zijn bloed te zitten. Het leverde hem een boete op.

 1. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  3

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.
 2. Stad en OCMW huldigen gepensioneerden

  Stad en OCMW huldigen gepensio­neer­den

  In 2022 gingen 20 medewerkers van stad en OCMW Roeselare op pensioen. Zij werden gehuldigd vrijdag tijdens een koffietafel in sporthal Schiervelde . Het gaat om Johan Brunfaut, Dorine Catteeuw, Jacintha Decadt, Martine Decancq, Carine Decuypere, Marleen Degryse, Gino Demeulenaere, Daisy Deschuyter, Geert Deseyne, Clement Doens, Martine Dumortier, Pierre Lamont, Bart Lemiengre, Marina Lenoir, Luc Lepoutre, Serge pauwels, Daisy Roels, Carine Vandenweghe, Luc Vandevyvere en Claudine Vanmechelen. Ze oefenen tal van functies uit, van leerkracht tot logistiek medewerker.
  Roeselare
 3. Inspiratiesessie over toekomstbestendig bouwen en renoveren

  Inspiratie­ses­sie over toekomstbe­sten­dig bouwen en renoveren

  Geïnteresseerd in futureproof bouwen en renoveren? Op donderdag 20 april komt Thomas Rau naar Roeselare voor een inspiratiesessie rond het thema. Rau is ondernemer, architect, innovator, inspirator en visionair. Zijn motto is ‘guided by the future’, een aanpak waarbij hij zich laat leiden door wat er in de toekomst nodig is en niet door wat op dit moment haalbaar is. Hij is al jarenlang bezig met een gezonder binnenklimaat en energieleverende gebouwen, maar ook met circulair bouwen en met de verschuiving van bezit naar gebruik. Daarnaast staat hij bekend als voorloper in de internationale discussie over duurzaamheid, grondstoffenschaarste en het gebruik van hernieuwbare energiebronnen in de architectuur. De inspiratiesessie wordt georganiseerd in Blok bij van VIVES Roeselare, langs de Wilgenstraat 32, start om 19 uur en duurt twee uur. De plaatsjes zijn beperkt, dus snel inschrijven via https://www.klimaatswitch.be/inschrijfformulier-inspiratiesessie-met-thomas-rau een must.
  Roeselare