De omwonenden van de Onledemeersstraat voeren op een ludieke manier actie tegen de mogelijke komst van twee appartementsblokken.
Volledig scherm
PREMIUM
De omwonenden van de Onledemeersstraat voeren op een ludieke manier actie tegen de mogelijke komst van twee appartementsblokken. © CDR

Buren Onledemeersstraat zetten woningen te koop uit protest tegen bouw appartementsblokken: “De ontwikkelaar zal er veel aan verdienen, maar de waarde van onze huizen zal kelderen”

Voor de tweede keer op evenveel jaar tijd trekken de bewoners en omwonenden van de Onledemeersstraat ten strijde tegen de plannen van projectontwikkelaar Immoro CVOA om op de braakliggende gronden in hun straat twee appartementsblokken en een koppelwoning te bouwen. Ze vinden het woonproject totaal niet passen in de groene, rustige, veilige en kleinschalige omgeving van Beveren en de Onledebeek. Als ludiek protest zetten ze collectief hun woningen te koop. Ook sprokkelden ze al 300 bezwaren bijeen. “We zijn niet tegen een ontwikkeling van de site maar wat ze hier bouwen moet binnen de perken blijven”, klinkt het.