Google Street View
Volledig scherm
© Google Street View

Bufferbekkens moeten antwoord bieden bij extreem weer

Onderzoeks- en adviescentrum Inagro vzw en de Provinciale dienst Waterlopen slaan de handen in elkaar om in de toekomst extreem weer beter te kunnen opvangen. Inagro lanceert een oproep aan landbouwers om in te tekenen op een publiek-private samenwerking voor de aanleg van waterbuffers.

0 reacties

 1. Buren zetten tuinen open voor aperitiefmoment met bewoners WZC De Zilverberg: “Doet enorm veel deugd om eens buiten de muren van het rusthuis te komen”
  PREMIUM

  Buren zetten tuinen open voor aperitief­mo­ment met bewoners WZC De Zilverberg: “Doet enorm veel deugd om eens buiten de muren van het rusthuis te komen”

  Onder de noemer “Zet joe bie – thuis in de wijk” gaan de bewoners van De Zilverberg tijdens de zomermaanden een drietal keer op bezoek in de tuin van omwonenden van het Rumbeekse woonzorgcentrum. Ze genieten er samen van een aperitiefje en een hapje of een kopje koffie en een gebakje. Dertig buren engageren zich voor het project. “Wij stellen onze tuin open uit dankbaarheid voor de goeie zorgen die mijn ouders in De Zilverberg kregen”, aldus Julien Bonaventure die dinsdag gastheer was van zo’n aperitiefmoment waar ook wij even mochten aanschuiven voor een frisse sangria.
  Rumbeke
 2. Ook batjes te doen bij ARhus dankzij boekenverkoop en Rewear Fair

  Ook batjes te doen bij ARhus dankzij boekenver­koop en Rewear Fair

  Tijdens de Batjes van 23 tot en met 26 juni staat duurzaamheid centraal bij ARhus. Het kenniscentrum op De Munt pakt in eerste instantie uit met een boekenverkoop. Op de verdieping -0 kan je op vrijdag 23 en zaterdag 24 juni terecht om boeken in uitstekende staat aan te schaffen tegen een mooie korting. Op zaterdag 24 en zaterdag 25 juni daarentegen organiseert ARhus een Rewear Fair in het #HACKpand, de thuishaven van de jongerenwerking op De Munt. Daar bieden ze gratis upcycling workshops voor alle leeftijden aan, krijg je de kans om jouw (bijna) ongedragen kledij te verkopen of unieke tweedehandskoopjes te scoren. Meer info en inschrijven als verkoper tijdens de Rewear Fair of voor de workshop zeefdruk via https://www.arhus.be/.
  Roeselare