Directeur Marie Boullart (links) en leerkracht Michèle Persyn (rechts) tonen samen met de de leerlingen enkele van de goedgevulde schooltassen.

BuBaO Sint-Idesbald De Zilten verzamelen 50 boekentasjes met speelgoed en educatief materiaal voor kinderen getroffen door de oorlog in Oekraïne.
Volledig scherm
Directeur Marie Boullart (links) en leerkracht Michèle Persyn (rechts) tonen samen met de de leerlingen enkele van de goedgevulde schooltassen. BuBaO Sint-Idesbald De Zilten verzamelen 50 boekentasjes met speelgoed en educatief materiaal voor kinderen getroffen door de oorlog in Oekraïne. © CDR

BuBaO Sint-Idesbald zamelt 50 boekentasjes vol speelgoed en educatief materiaal in voor Oekraïne

RoeselareHet team van BuBaO Sint-Idesbald zette afgelopen weken hun schouders onder een actie ten voordele van Oekraïne. Samen met de kinderen, hun ouders, de leerkrachten en sympathisanten verzamelden ze 50 boekentasjes met speelgoed en educatief materiaal voor kinderen in het door oorlog getroffen land.

 1. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 1. Verkeershinder door sloop site Van Marcke

  Verkeers­hin­der door sloop site Van Marcke

  De afbraak van de site Van Marcke zorgen van maandag 3 tot en met vrijdag 7 april voor wat verkeershinder. Tijdens die week wordt er gesloopt op de hoek van de Vlasstraat met de Stationsdreef.Fietsers en bestuurders van bromfietsen klasse A hebben steeds doorgang. Auto’s kunnen niet door tussen de Spoorweglaan en de Vlasstraat. Er is een korte omleiding via de Middenstraat, Rondekomstraat en Vlasstraat. De parking aan Stationsdreef 6-8 blijft wel bereikbaar.
  Roeselare
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.