De toen nog onbekende man met de speedelec haalde doodgemoedereerd een vrachtwagen in op de Rijksweg in Rumbeke.
Volledig scherm
PREMIUM
De toen nog onbekende man met de speedelec haalde doodgemoedereerd een vrachtwagen in op de Rijksweg in Rumbeke. © RV

Bruno rijdt 87 per uur met elektrische fiets op Rijksweg, maar wordt niet beboet: “Wat ik doe, is misschien ongewoon maar wel perfect legaal”

RumbekeBruno Naessens (53) uit Anzegem heeft ongewild voor commotie gezorgd nadat hij op de Rijksweg in Roeselare gefilmd werd toen hij daar met zijn elektrische fiets liefst 87 kilometer per uur reed. “Hij mag een gepeperde rekening verwachten”, klonk het eerst bij de politie. “Niet alleen mag hij daar niet rijden, hij reed ook dubbel zo snel als toegelaten.” De vork blijkt echter anders aan de steel te zitten. “Ik doe absoluut niks verkeerd”, zegt Naessens.

  1. Roeselare betuigt medeleven met slachtoffers zware overstromingen, Natourcriterium start met minuut stilte
    Roeselare

    Roeselare betuigt medeleven met slachtof­fers zware overstro­min­gen, Natourcri­te­ri­um start met minuut stilte

    Naar aanleiding van de zware overstromingen die ons land de afgelopen dagen hebben getroffen, werd dinsdag 20 juli door premier Alexander De Croo afgekondigd als dag van nationale rouw. Ook de stad Roeselare wil haar medeleven betuigen aan alle slachtoffers van deze ramp. De vlaggen aan de openbare gebouwen zullen dinsdag de hele dag halfstok hangen. Van 12 tot 12.01 uur zullen de sirenes van de hulp- en interventiediensten gedurende één minuut loeien. Daarna wordt overal in ons land een minuut stilte gehouden. Het stadsbestuur roept de inwoners op om als eerbetoon aan de slachtoffers deel te nemen aan deze minuut stilte tussen 12.01 en 12.02 uur. Het officieel moment van stilte, in aanwezigheid van het stadsbestuur, wordt gehouden ter hoogte van ARhus (De Munt) waar een deel van de stadsdiensten tijdelijk gehuisvest is.