Brouwmeester Rudi Ghesquire tussen enkele van de 101 prijzen en erkenningen.
Volledig scherm
Brouwmeester Rudi Ghesquire tussen enkele van de 101 prijzen en erkenningen. © Joke Couvreur

Brouwerij Rodenbach overschrijdt kaap van 100 prijzen: “Winnen is verslavend”

Brouwerij Rodenbach heeft een nieuwe mijlpaal bereikt. Sinds de opstart  in 1821 werden de bieren van de Roeselaarse brouwer al meer dan honderd keer bekroond op internationale bierconcours.  “Winnen is verslavend”, bekent brouwmeester Rudi Ghequire. “Maar bovenal is het belangrijk voor ons team en toont het dat Rodenbach een referentie is en blijft.”

 1. Tuinhier Rumbeke zet 100-jarige Margriet Dejonckheere in de bloemen
  Rumbeke/Kachtem

  Tuinhier Rumbeke zet 100-jarige Margriet Dejonckhee­re in de bloemen

  In het WZC Sint-Vincentius in Kachtem vierde Margriet Dejonckheere haar 100ste verjaardag. Margriet woonde tot begin maart nog zelfstandig. Ze werd in het woonzorgcentrum verrast op een coronaveilig verjaardagsbezoekje van Ludo D’Hoore en Ildiko Molnar, voorzitter en bestuurslid van Tuinhier Rumbeke waar ze al jarenlang trouw lid van is. Margriet haar broer, Palmer Dejonckheere, was op zijn beurt bestuurslid tot hij 10 jaar terug op 88-jarige leeftijd overleed. Margriet is en blijft een vrouw met groene vingers. De liefde voor het tuinieren deed ze op als tiener, in de tijd van stekjes geven en krijgen. Tot op hoge leeftijd verzorgde ze haar bloementuin en was telkens apetrots toen ze in de prijzen viel bij bebloemingswedstrijden. De roos is haar favoriete bloem. In de tuin werken zit er op vandaag niet meer in voor Margriet, maar de publicatie van Tuinhier verslind ze wel nog keer op keer en in het WZC heeft ze een kamer met uitzicht op ‘haar boom’.
 2. Zo blijft je lievelingshandtas altijd mooi

  Zo blijft je lievelings­hand­tas altijd mooi

  Voor een tas uit kwaliteitsleder tel je al snel een flink budget neer. Hou dat bedrag even voor ogen wanneer je ’s ochtends je favoriete tas om de arm zwiert. Behandel je tas met zorg. Bewaar make-up en vloeistoffen in een apart binnentasje om morsincidenten te vermijden en wees voorzichtig met balpennen. Inktvlekken kunnen het leder onherroepelijk beschadigen. Neem je tas vast met droge handen. Toegeven, in tijden waarin we voortdurend onze handen ontsmetten kan dat best een uitdaging zijn, maar je handtas zal je dankbaar zijn. Ook zweet en vette handcrèmes kunnen het handvat van je tas trouwens donkerder doen kleuren. En last but not least: hou er rekening mee dat een nieuwe jeans vaak kleur afgeeft. Je favoriete nude bag zet je dus liever niet tegen je benen aan!
 1. Kan jij raden wie er in de huid van Marc Van Ranst en Steven Van Gucht kruipt?
  Play

  Kan jij raden wie er in de huid van Marc Van Ranst en Steven Van Gucht kruipt?

 2. Deze vrouw is voor geen kleintje vervaard en bedreigt de sheriff met een stok
  Play

  Deze vrouw is voor geen kleintje vervaard en bedreigt de sheriff met een stok