Arnaud en Gauthier Vandeputte hebben hun horloges ontworpen gebaseerd op de ideeën van hun grootvader Jules.
Volledig scherm
Arnaud en Gauthier Vandeputte hebben hun horloges ontworpen gebaseerd op de ideeën van hun grootvader Jules. © Couvreur

Broers verkopen opa's horloges

ROESELAREArnaud en Gauthier Vandeputte openen zaterdag in de Arme-Klarenstraat hun eerste horlogewinkel. De horloges van hun merk 'Jules & Fils' zijn gebaseerd op ideeën van hun opa Jules Vandeputte. Tegen de eindejaarsperiode moet 'Jules & Fils' in heel Vlaanderen te koop zijn en in 2018 gaan ze internationaal.

 1. REPORTAGE. Stichter Geert keert na 20 jaar, en net voor het legendarisch café sluit, nog één keer terug naar De Verlichte Geest: “Om binnen te raken moest je over een stapel rugzakken klauteren”
  PREMIUM
  Roeselare

  REPORTAGE. Stichter Geert keert na 20 jaar, en net voor het legenda­risch café sluit, nog één keer terug naar De Verlichte Geest: “Om binnen te raken moest je over een stapel rugzakken klauteren”

  Minder dan een maand heeft De Verlichte Geest nog vooraleer de iconische rock- en metalkroeg na bijna 30 jaar de deuren moet sluiten langs de Roeselaarse Middenstraat. Wij wisten founding father Geert Hiroux, die het café in 1995 opende en in 2003 overliet, nog één keer te strikken voor een babbel aan de toog. Dat het ophalen van herinneringen naar meer smaakt voor Geert, ontdek je hier. Want in primeur verklapte hij ons een bijzonder leuk nieuwtje voor iedereen die De Verlichte Geest in het hart draagt.
 1. Barbier Mr. Steve neemt op 1 februari nieuwe start in ‘de Pussy Street’: “Meer comfort en meer beleving”
  PREMIUM
  Roeselare

  Barbier Mr. Steve neemt op 1 februari nieuwe start in ‘de Pussy Street’: “Meer comfort en meer beleving”

  Derde keer goede keer. Dat is alvast waar Steve Desseyn, beter gekend als Mr. Steve, op hoopt. In zijn tienjarige carrière als barbier moest hij al twee keer noodgedwongen verhuizen en op 1 februari heropent hij zijn nagelnieuwe barbershop bij hem thuis langs de Kattenstraat, in een vroeger schrijnwerkersatelier. Hij belooft er meer beleving en comfort dan ooit voorheen. “Elke verhuis was pijnlijk, maar wel telkens een upgrade van de shop”, aldus Steve.
 2. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
  TV

  “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

  Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”