De broers Arnaud en Gauthier Vandeputte hebben de droom van hun opa Jules waargemaakt.
Volledig scherm
De broers Arnaud en Gauthier Vandeputte hebben de droom van hun opa Jules waargemaakt. © Maxime Petit

Broers lanceren eigen horlogemerk

ROESELAREArnaud (26) en Gauthier (30) Vandeputte lanceren met 'Jules & Fils' hun eigen horlogemerk. Ze hebben zich daarbij laten inspireren laten inspireren door de schetsen en ideeën van hun grootvader: horlogemaker Jules Vandeputte. "We wilden de traditie graag verderzetten en gelijktijdig een eerbetoon brengen aan onze opa", legt Arnaud uit.

 1. Automobilist vrijgesproken voor weerspannigheid bij alcoholcontrole in Roeselare: “Dankzij de camerabeelden”
  Roeselare/Ingelmunster

  Automobi­list vrijgespro­ken voor weerspan­nig­heid bij alcoholcon­tro­le in Roeselare: “Dankzij de camerabeel­den”

  Een 25-jarige man uit Ingelmunster is door de rechter in Kortrijk vrijgesproken voor weerspannigheid tijdens een alcoholcontrole in Roeselare. Hij weigerde de ademtest, liep weg en botste tegen een agent maar van geweld of agressie was volgens de rechter geen sprake. “Gelukkig hadden we hier camerabeelden, want de agenten beweerden iets anders”, aldus advocate Julie Vandenbogaerde.
 2. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
  TV

  “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

  Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”
 1. Barbier Mr. Steve neemt op 1 februari nieuwe start in ‘de Pussy Street’: “Meer comfort en meer beleving”
  PREMIUM
  Roeselare

  Barbier Mr. Steve neemt op 1 februari nieuwe start in ‘de Pussy Street’: “Meer comfort en meer beleving”

  Derde keer goede keer. Dat is alvast waar Steve Desseyn, beter gekend als Mr. Steve, op hoopt. In zijn tienjarige carrière als barbier moest hij al twee keer noodgedwongen verhuizen en op 1 februari heropent hij zijn nagelnieuwe barbershop bij hem thuis langs de Kattenstraat, in een vroeger schrijnwerkersatelier. Hij belooft er meer beleving en comfort dan ooit voorheen. “Elke verhuis was pijnlijk, maar wel telkens een upgrade van de shop”, aldus Steve.
 2. Roeselaarse Coalitie tegen Burn-out trekt met interactief theaterstuk naar bedrijven : “Stress op de werkvloer bespreekbaar maken
  Roeselare / Izegem

  Roeselaar­se Coalitie tegen Burn-out trekt met interac­tief theater­stuk naar bedrijven : “Stress op de werkvloer bespreek­baar maken

  Steeds meer mensen kampen met stress op de werkvloer. Daarover praten of tijdig aan de alarmbel trekken is nog steeds een taboe en daar wil de Roeselaarse Coalitie tegen Burn-out iets aan doen. Zeven organisaties en bedrijven, waaronder de stad Roeselare, AZ Delta en Skyline Communications, slaan nu de handen in elkaar om aan de hand van een interactief ‘inspring-‘theaterstuk het onderwerp bespreekbaar te maken.