De brandweer van de zone Midwest stuurde een team naar Luik om er water te helpen wegpompen, na de zondvloed waarmee de ruime regio er geconfronteerd wordt.
Volledig scherm
De brandweer van de zone Midwest stuurde een team naar Luik om er water te helpen wegpompen, na de zondvloed waarmee de ruime regio er geconfronteerd wordt. © Hans Verbeke

Brandweerlui Midwest helpen water wegpompen in de buurt van Luik

RoeselareZeven brandweermannen van de hulpverleningszone Midwest zijn vrijdagvoormiddag vertrokken om aan de andere kant van het land bij te springen bij de extreme wateroverlast.

 1. “Stuwende kracht voor innovatie in de sector”: Agrotopia, grootste dakserre van Europa, geopend
  Roeselare

  “Stuwende kracht voor innovatie in de sector”: Agrotopia, grootste dakserre van Europa, geopend

  De grootste dakserre van Europa voor onderzoek is een feit. De serre met een oppervlakte van 9.000 vierkante meter, Agrotopia genaamd, staat bovenop een loods van de Roeselaarse REO Veiling en werd vrijdag officieel in gebruik genomen door Inagro en de provincie West-Vlaanderen. Het unieke complex is bedoeld voor onderzoek op internationaal topniveau naar de nieuwste technieken voor glas- en stadstuinbouw.
 2. Oudste kinderboetiek van Roeselare Tineke Junior viert 60ste verjaardag: “We zien nu kinderen van wie oma’s communiekledij ook van hier kwam”
  PREMIUM
  Roeselare

  Oudste kinderboe­tiek van Roeselare Tineke Junior viert 60ste verjaardag: “We zien nu kinderen van wie oma’s communie­kle­dij ook van hier kwam”

  Tineke Junior viert deze maand de 60ste verjaardag en is de oudste kinderboetiek van Roeselare. Met zaakvoerster Sarah Tally (41) staat de derde generatie er aan het roer. Zij bouwde de kledingwinkel op de hoek van de Noord- en de Albrecht Rodenbachstraat uit tot één van de topzaken in België qua feest- en communiekledij. Het diamanten jubileum van de familiezaak viert ze op een hippe manier: met een Instagramwedstrijd die haar klantjes ook letterlijk in de etalage zet.
 3. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.
 1. Nachtopvang zoekt helpende handen
  Roeselare

  Nachtop­vang zoekt helpende handen

  In nachtopvang De Noorderbrug in de Noordlaan kunnen dak- en thuislozen elke nacht terecht voor een bed, een broodmaaltijd, een douche en een babbel. Om de werking optimaal te laten verlopen, is De Noorderbrug op zoek naar extra vrijwilligers. Ben jij sociaal, vind je kleine huishoudelijke taken doen geen probleem en sta je open voor nieuwe ervaringen en ontmoetingen? En heb je zin om één of twee nachten per maand samen met een vaste begeleider mee te werken aan dit warme initiatief? Stel je dan kandidaat via Roeselare Vrijwilligt.