Brandweer redt persoon uit kanaal

 1. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.
 2. Philippe, Jozef en Jessica stappen 1.000 kilometer ten voordele van vzw Onze Kinderen: “Niet wij, maar zij zijn de helden”
  PREMIUM
  Roeselare

  Philippe, Jozef en Jessica stappen 1.000 kilometer ten voordele van vzw Onze Kinderen: “Niet wij, maar zij zijn de helden”

  Philippe Malysse, Jozef Verbrugge en Jessica Bolle stappen in juli en augustus 1.000 kilometer door Frankrijk, Spanje en Portugal. Die uitdaging gaat het trio aan ten voordele van de Rumbeekse vzw Onze Kinderen. Tal van lokale ondernemers sprongen ondertussen op hun kar onder wie ook immokantoor Stragimo dat dit jaar 45 jaar bestaat en al hun cliënten van de voorbije jaren oproept om een duit in het zakje te doen ten voordele van de organisatie actief binnen de bijzondere jeugdzorg.
 3. Twintiger komt om bij crash tegen boom: “Jarne stond altijd klaar om te helpen”
  Roeselare

  Twintiger komt om bij crash tegen boom: “Jarne stond altijd klaar om te helpen”

  In Roeselare is dinsdagvoormiddag een 23-jarige man om het leven gekomen nadat hij met zijn wagen tegen een boom was geknald. Jarne Parmentier uit Rumbeke werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij even later bezweek aan zijn verwondingen. “Jarne was een doodbrave kerel”, zegt zijn moeder Valerie Steen. Dinsdagavond hielden vrienden een spontane wake op de plek van het drama.