De merrie en het veulen belandden in de put links onderaan op de foto.
Volledig scherm
De merrie en het veulen belandden in de put links onderaan op de foto. © Google Streetview

Brandweer redt merrie en veulen uit drassige waterput

Achter vakantiewoning Babillie, vlakbij natuurgebied De Kleiputten, in Roeselare heeft de brandweer zaterdagnamiddag grote middelen ingezet om een merrie van zeshonderd kilogram en een veulentje uit een drassige waterput te redden.

 1. Sp.a Ledegem schenkt winterjassen aan Roeselaarse Télévestiaire
  Roeselare/Ledegem

  Sp.a Ledegem schenkt winterjas­sen aan Roeselaar­se Télévesti­ai­re

  Sp.a Ledegem zamelde in het kader van de Werelddag van Verzet tegen Extreme Armoede kinderjassen in. Die schonk voorzitter Hélène Vanacker op aanraden van Roeselaars schepen van armoedebestrijding Michèle Hostekint (Sp.a en de Vernieuwers) aan de Télévestiaire in Roeselare. De kinderjassen zullen niet zomaar in de rekken van de winkel langs de Noordstraat belanden waar ze vervolgens voor een prikje worden verkocht. Daarentegen zullen de jassen in samenwerking met het OCMW en het CAW gratis geschonken worden aan kinderen en jongeren uit kansarme gezinnen uit de regio Roeselare-Tielt. Hiervoor zal samengewerkt worden met het OCMW en het CAW.
 2. Stijgende coronacijfers nekken Griezelkliniek

  Stijgende coronacij­fers nekken Griezelkli­niek

  De Griezelkliniek, het Halloweenevent dat op 31 oktober georganiseerd zou worden in de vroegere rijkswachtkazerne langs de Mandellaan, is geannuleerd. Dat laten de organisatoren weten via hun Facebookevent. “Na veel wikken, wegen en aanpassen zijn we helaas tot de conclusie gekomen dat ons event niet kan doorgaan”, klinkt het. “Wij kunnen enkel de stad bedanken voor al hun moeite maar ook zij staan met de rug tegen de muur. De coronacijfers stijgen en de nieuwe regels zijn er om ons en degene rondom ons te beschermen. We willen toch iedereen bedanken die interesse toonde in de griezelkliniek en hopen dit in de toekomst alsnog te mogen waarmaken.”