Brandje in appartement snel geblust
Volledig scherm
Brandje in appartement snel geblust © Klaas Danneel

Brandalarm doet buren in appartementsgebouw brandweer verwittigen: schade beperkt

RoeselareIn een appartement op de vierde verdieping in de Louis Tantstraat in Roeselare brak vrijdagnamiddag brand uit. De bewoners waren niet thuis, maar een buurman verwittigde de brandweer nadat hij het brandalarm hoorde afgaan. De brandweer snelde ter plaatse en kon het vuur meteen blussen.

 1. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.
 2. De Boomgaard steunt Rwandese school
  Ardooie

  De Boomgaard steunt Rwandese school

  Vrije basisschool De Boomgaard schonk 2.271 euro aan Ronny en Christine Verbrugghe – Maeseele. Die centen werden door de school de voorbije jaren bijeen gesprokkeld via sobermalen. De centen zullen door Ronny en Christine, die zich al jaren inzetten voor kleinschalige ontwikkelingsprojecten in Rwanda, benut worden om een Rwandese school te ondersteunen. Het koppel kon door de coronacrisis enkele jaren niet richting Rwanda reizen, maar vertrekt begin oktober eindelijk opnieuw richting het land dat hen nooit meer los zal laten.
 3. Bistro Belle Vue voortaan 70% groter: “We hadden nood aan extra capaciteit voor zowel bistro als tearoom”
  PREMIUM
  Roeselare

  Bistro Belle Vue voortaan 70% groter: “We hadden nood aan extra capaciteit voor zowel bistro als tearoom”

  Bistro Belle Vue aan het Roeselaarse Stationsplein is drastisch uitgebreid. Ondanks de onzekere tijden door corona en de energiecrisis investeerden zaakvoerders Guido Demuynck en Claudia Vandamme in een veranda met 24 extra zitplaatsen. “De wintermaanden zijn traditioneel wat rustiger aan het Stationsplein. Met deze investering hopen we hier een antwoord op te bieden’, aldus het koppel.