Een deel van de stadsdiensten is te vinden in ARhus.
Volledig scherm
Een deel van de stadsdiensten is te vinden in ARhus. © Maxime Petit


Tijdelijke stadskantoren zullen Roeselare maandelijks 64.000 euro kosten

RoeselareDe komende jaren betaalt de stad Roeselare 64.240 euro per maand voor de huur van de kantoren voor de stadsdiensten. Dit is een tijdelijke oplossing in afwachting van het nieuwe stadhuis, dat er in 2024 moet staan. 

 1. Route de Roelevard zet stationsbuurt in volle transformatie in de kijker: “Nu al een hippe buurt, maar met het potentieel om de hipste te worden”
  Roeselare

  Route de Roelevard zet stations­buurt in volle transforma­tie in de kijker: “Nu al een hippe buurt, maar met het potentieel om de hipste te worden”

  De wijk rond het Roeselaarse station is in volle verandering. Om alle nieuwe en opgefriste plekjes in de verf te zetten, sloeg de lokale middenstand de handen ineen met buurtbewoners en projectontwikkelaars om een nieuwe wandelroute uit te stippelen: Route de Roelevard, vernoemd naar het herontwikkelingsproject aan het station waar de eerste kantoren en handelsruimtes al eind dit jaar klaar moeten zijn. Wie die route aflegt, ontdekt niet alleen de (toekomstige) pareltjes van een buurt in volle metamorfose, maar maakt ook kans op een shop- en horecabon ter waarde van 50 euro.
 2. Jongeman wil niet trakteren maar eigent zich wel pintjes toe en krijgt slag in aangezicht
  Roeselare / Staden

  Jongeman wil niet trakteren maar eigent zich wel pintjes toe en krijgt slag in aangezicht

  Een 21-jarige jongeman uit Staden riskeert een voorwaardelijke celstraf van twee jaar voor een slag die hij verkocht op café. Het slachtoffer wilde niet meedoen met om beurten pintjes trakteren tijdens een verjaardagsfeestje maar eigende zich wel pintjes toe. Door de klap liep hij een neusbreuk op. “Onmogelijk dat die verwondingen door mijn slag zijn”, zei beklaagde S. B. (21).