Carmen Wullaert en Karel Moestermans
Volledig scherm
Carmen Wullaert en Karel Moestermans © RV/Maxime Petit


10% meer inschrijvingen voor cvo ’s CREO en MIRAS

RoeselareDe centra voor volwassenenonderwijs (cvo) MIRAS en CREO zitten in de lift en dan vooral hun voltijdse dagopleidingen. Bij de start van het nieuwe schooljaar mochten ze een toename van het inschrijvingsaantal met 10% noteren.

 1. Staking bij Roeselaarse postbodes over te hoge werkdruk opgeheven na overleg
  Roeselare

  Staking bij Roeselaar­se postbodes over te hoge werkdruk opgeheven na overleg

  De Roeselaarse postbodes legden dinsdag en woensdag het werk neer. Ze waren boos omdat de werkdruk te veel gestegen was door een nieuwe werkregeling en bezorgd over de staat van hun voertuigen. Hierdoor werd er amper post bedeeld en ook maar 18 van de 38 krantenrondes gingen door. De vakbonden en de directie van bpost gingen rond de tafel en er werd beslist om de reorganisatie opnieuw te bekijken. Tot dan moet niemand overuren maken. De postbodes gingen woensdag nog opnieuw aan de slag.
 2. LEVENSVERHAAL. Roland Storme (88), de onbekende Gouden Schoen en ooit dé toptransfer in België: “Papa ademde voetbal tot het laatste moment”
  PREMIUM
  Ichtegem/Brugge

  LEVENSVER­HAAL. Roland Storme (88), de onbekende Gouden Schoen en ooit dé toptrans­fer in België: “Papa ademde voetbal tot het laatste moment”

  Hij speelde 251 wedstrijden in eerste klasse voor AA Gent en Club Brugge, verhuisde in 1954 voor het destijds astronomische bedrag van 800.000 Belgische frank (20.000 euro, red.) naar AA Gent en werd ook 15 keer opgeroepen voor de Rode Duivels. Als kers op de taart won hij in 1958 als eerste West-Vlaming ooit de Gouden Schoen. Niks was hem te veel, tot het drinken van vers bloed van een stierenkalf toe. Afgelopen week overleed Roland Storme op 88-jarige leeftijd. Het verhaal van de ‘vergeten’ Gouden Schoen.