Gedeputeerde voor Landbouw en Visserij Bart Naeyaert, afgevaardigd bestuurder van Inagro Mia Demeulemeester, directeur van de REO Veiling Paul Demyttenaere en voorzitter van de REO Veiling Rita Demaré pootten de eerste paal voor de dakserre neer op het dak van de loods.
Volledig scherm
Gedeputeerde voor Landbouw en Visserij Bart Naeyaert, afgevaardigd bestuurder van Inagro Mia Demeulemeester, directeur van de REO Veiling Paul Demyttenaere en voorzitter van de REO Veiling Rita Demaré pootten de eerste paal voor de dakserre neer op het dak van de loods. © Joke Couvreur

Bouw serre op dak REO Veiling nu echt van start: hier wordt straks de toekomst van glas- en stadstuinbouw ontwikkeld

Bovenop de kistenloods van de REO Veiling is de eerste paal voor dakserre Agrotopia neergepoot. Tegen eind 2020 moet het nieuwe onderzoeks- en innovatiecentrum voor de glastuinbouw van de toekomst klaar zijn. In de dakserre zal ruimte zijn voor praktijkonderzoek, de ontwikkeling van innovatieve technieken voor glas- en stadstuinbouw en demonstraties.

0 reacties

 1. Politie wil ongrijpbare internetcriminelen stapje voor blijven met preventieve website: “Beter voorkomen dan genezen”
  Kortrijk/Roeselare/Koksijde/Diksmuide

  Politie wil ongrijpba­re internet­cri­mi­ne­len stapje voor blijven met preventie­ve website: “Beter voorkomen dan genezen”

  Vier politiezones uit onze provincie die al een tijd samenwerken, bundelen nu ook de krachten tegen cybercriminelen. Een website die netjes alle vormen van oplichterij via het internet oplijst maar ook tips geeft om niet in de val te lopen, moet een waardevolle troef worden. Tegelijk trekt de politie ook naar de burger, scholen en verenigingen, om te sensibiliseren. “En onze teams die cybercriminelen proberen te ontmaskeren, worden uitgebreid.”
 2. Opleiding Verpleegkunde van Hogeschool Vives verruilt Wilgenstraat voor campus Rumbeke van AZ Delta: “Opleiding Agro- en Biotechnologie verhuist wellicht naar Food Innovation Park”
  Roeselare

  Opleiding Verpleeg­kun­de van Hogeschool Vives verruilt Wilgen­straat voor campus Rumbeke van AZ Delta: “Opleiding Agro- en Biotechno­lo­gie verhuist wellicht naar Food Innovation Park”

  Hogeschool Vives maakt plannen om zeker deels, maar mogelijk ook volledig, hun huidige campus langs de Wilgenstraat te verlaten. Tegen het academiejaar 2023-2024 willen ze de opleiding verpleegkunde huisvesten in een nieuwbouw op campus Rumbeke, terwijl er ook gesprekken lopende zijn om de opleiding agro- en biotechnologie te verhuizen richting het Food Innovation Park aan Syntra West.