Bootje varen in Roeselare, kamperen op de festivalweide van Labadoux of toch liever Sherlock Holmes achterna? Zomeren in West-Vlaanderen hoeft heus niet saai te zijn met deze 10 tips

De coronacrisis houdt ons tijdens de zomermaanden massaal thuis. Het wordt een andere zomer, maar daarom nog geen saaie zomer. De voorbije weken staken stads- en gemeentebesturen, de provincie en Stad-Land-schap ’t West-Vlaamse Hart de handen uit de mouwen om alternatieve zomerprogramma’s uit te werken. Elke dag is er in eigen streek wel iets te beleven. Wij bundelden onze tien ultieme zomertips voor jullie.

 1. Gentse Lichterveldenaar Steven opent ‘Baraaf’ in pop-upversie: “Tot het binnen afgewerkt is, is iedereen welkom in de tuin”
  PREMIUM
  Zwevezele/Lichtervelde

  Gentse Lichtervel­de­naar Steven opent ‘Baraaf’ in pop-upversie: “Tot het binnen afgewerkt is, is iedereen welkom in de tuin”

  Zwevezele krijgt er met ‘Baraaf’ een café bij. Het pand wordt nog volop gerenoveerd, maar in de tuin van de voormalige Taverne Hapkin, kun je al terecht in een pop-upzomerbar. Voor Steven Houttekier, de vriend van Madelon Vanzieleghem van Den Gouden Appel in Lichtervelde, begint daarmee een nieuw hoofdstuk. “Een kinderwens hebben we niet, maar met Den Appel en Baraaf hebben we nu toch al twee kindjes. Allemaal door corona.”
 2. Josefien opent vrijdag Beau Tailles: “Ook dames met een maatje meer hebben recht op trendy en betaalbare damesmode”
  PREMIUM
  Roeselare

  Josefien opent vrijdag Beau Tailles: “Ook dames met een maatje meer hebben recht op trendy en betaalbare damesmode”

  Met Beau Tailles is Roeselare vanaf vrijdag een modezaak rijker. Langs de Brugsesteenweg 173a opent Josefien Swaenepoel (33) Beau Tailles, een boetiek gespecialiseerd in hippe maar bovenal betaalbare damesmode. Josefien weet uit eigen ervaring dat die allesbehalve makkelijk te vinden is. “Daarnaast trek ik resoluut de kaart van de huiselijke sfeer. Ik wil dat m’n klanten zich hier volledig op hun gemak voelen”, aldus Josefien.