Brecht Dhondt opent op 31 oktober 't Spelgeweld.
Volledig scherm
Brecht Dhondt opent op 31 oktober 't Spelgeweld. © Maxime Petit

Booming business in coronatijden: Brecht opent spellenspeciaalzaak ‘t Spelgeweld

RoeselareLiefhebbers van boardgames, collectable card games, miniature games en role playing games stippen zaterdag 31 oktober best nu al aan in hun agenda. Op die dag opent Brecht Dhondt (36) langs de Noordstraat 41 de gloednieuwe spellenspeciaalzaak, inclusief speelruimte, ’t Spelgeweld. Hoewel ondernemen tijdens de coronapandemie niet evident is, gelooft Brecht keihard in zijn winkel want net nu, door het blijf-in-uw-kot-verhaal, ontdekken veel mensen de wereld van de spellen. 

 1. Derry’s Frituur, BOM Brewery en Zilverberg Food trakteren met frietjes voor de zorg
  Rumbeke/Oostnieuwkerke

  Derry’s Frituur, BOM Brewery en Zilverberg Food trakteren met frietjes voor de zorg

  Derry ’s Frituur en BOM Brewery uit Rumbeke bundelden de krachten met Zilverberg Foods uit Oostnieuwkerke om tijdens de Week van de Friet een warm en bovenal smakelijk eerbetoon te brengen aan de zorg. Dinsdagmiddag trokken ze naar AZ Delta met 300 waardebonnen voor een portie frietjes met stoofvlees from hell af te halen bij Derry ’s Frituur. Het is frituurzaakvoerder Thomas Deryckere die aan de basis van het initiatief lag. “Ik zorg voor de frietjes, Geert (Steelandt nvdr.) van Zilverberg Food tekent voor het stoofvlees en Bert (Van Hecke nvdr.) levert met BOM Brewery de Triporteur from Hell, het biertje waarmee het stoofvlees bereid wordt”, vertelt hij. “Aanvankelijk wou ik graag op 11 november met een mobiele frituur naar AZ Delta campus Rumbeke afzakken, maar dat bleek niet haalbaar. Vandaar het idee om onze dankjewel te koppelen aan de Week van de Friet.” Bij AZ Delta zullen de waardebonnen verdeeld worden over de personeelsleden van campus Rumbeke die actief zijn op de Covidafdelingen. “Jullie gebaar wordt enorm geapprecieerd”, zegt Sofie Gellynck van AZ Delta. “Ondertussen is het al acht maanden alle hens aan dek door de coronacrisis. De cijfers dalen we, maar blijven hoog. Onze mensen zijn moe en het is zwaar. Ze zijn de maskers en de pakken ondertussen wel gewoon, maar steeds opnieuw afscheid moeten nemen van patiënten blijkt heel hard. De frietjes zullen hen zeker opkikkeren.”
 1. Agenda leeg door corona? Huwelijksfotograaf start webshop met vrij werk en Roeselaarse postkaartjes
  Roeselare

  Agenda leeg door corona? Huwelijks­fo­to­graaf start webshop met vrij werk en Roeselaar­se postkaart­jes

  Huwelijksfotograaf Maarten Devoldere zag z’n agenda leeglopen door de coronacrisis, maar maakte van de vrijgekomen tijd gebruik om een eigen webshop op te zetten waar je terecht kan voor prints van z’n vrije werk en Roeselaarse postkaartjes. “Het is een alternatieve manier om toch iets te verdienen, maar eveneens een platform om m’n vrij werk te tonen”, aldus Maarten.
 1. Franstalig nieuwsanker krijgt slappe lach tijdens nieuwsuitzending
  Play

  Franstalig nieuwsan­ker krijgt slappe lach tijdens nieuwsuit­zen­ding

 2. Simon (48) krijgt elke dag bezoek van deze vos en haar jongen
  Play

  Simon (48) krijgt elke dag bezoek van deze vos en haar jongen