Afval verbranden
Volledig scherm
Afval verbranden

Boete voor man (60) voor het illegaal verbranden van afval

RoeselareEen 60-jarige man uit Roeselare is veroordeeld tot een boete van 4.000 euro waarvan 2.200 euro effectief voor het illegaal verbranden van afval. Het was een buurtbewoner die de politie belde nadat er roetdeeltjes bij hem terecht kwamen.

 1. Broers El Kaddouri nemen bekende feestzaal Ter Maerel over: “Met ook aparte zalen voor moslimgemeenschap”
  PREMIUM
  Izegem

  Broers El Kaddouri nemen bekende feestzaal Ter Maerel over: “Met ook aparte zalen voor moslimge­meen­schap”

  De bekende feestzaal Ter Maerel heeft met de broers El Kaddouri drie nieuwe eigenaars. Iedereen kan er nog steeds terecht voor allerlei feesten, maar het trio wil ook een antwoord bieden op de grote vraag naar feestzalen voor de moslimgemeenschap, waar het traditie is om dames en heren in aparte zalen te plaatsen. Ondertussen rijpen er ook uitbreidingsplannen.
 2. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.
 3. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.