Illustratie
Volledig scherm
Illustratie © Photo News

Bloedvoorraad staat laag: Roeselaars donorcentrum opent uitzonderlijk op 18 december

 1. Hondje raakte verlamd door vuurwerk op oudejaar: “Dankzij haar rolstoeltje leeft Azzara weer helemaal op”
  PREMIUM
  Izegem

  Hondje raakte verlamd door vuurwerk op oudejaar: “Dankzij haar rolstoel­tje leeft Azzara weer helemaal op”

  De eindejaarsfeesten zijn voor Heidi Vanzieleghem uit Izegem en haar trouwe viervoeter Azzara uitgedraaid op een nachtmerrie. Azzara liep op kerstavond al een hernia op door voetzoekers. Ze herstelde vlot, maar door het vuurwerk op oudejaarsavond raakte het hondje letterlijk verlamd van de schrik. Met een rolstoeltje en dagelijkse massages probeert Heidi Azzara toch nog de levenskwaliteit te geven die haar huisdier verdient. “De vele euro’s die de lucht ingeknald worden, zouden beter gedoneerd worden aan de slachtoffers van vuurwerk en asielen”, vindt Heidi.
 1. RECENSIE. ‘Anne Boleyn’: “Een royaal gemiste kans”
  TV

  RECENSIE. ‘Anne Boleyn’: “Een royaal gemiste kans”

  Over Anne Boleyn werd al veel gezegd en geschreven, maar zelden trok de tweede van zes echtgenotes van Hendrik VIII zo veel de aandacht als met de nieuwste reeks over haar leven. ‘Anne Boleyn’, een driedelige miniserie met Jodie Turner-Smith in de titelrol op Streamz, beeldt Anne Boleyn namelijk voor het eerst af als een niet-witte vrouw. Of die nieuwe interpretatie ook tot een verfrissende kijkervaring leidt? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. De Schaduw zoekt 65-plussers met een verhaal over de liefde
  Ardooie

  De Schaduw zoekt 65-plus­sers met een verhaal over de liefde

  Hoe ziet liefde er uit op je 65ste? Kan je nog verliefd worden op latere leeftijd? En wat met die veelbesproken vlinders als je de 60 voorbij bent? Bonkt je hart dan nog even snel? Doet liefdesverdriet meer pijn na de eerste grijze haren? Of is het gewoon anders? Voor hun nieuwe theaterproject Hotel Minneleed, in een regie van Angelo Vercamp, is cultuurkapel De Schaduw op zoek naar 65-plussers die willen vertellen over liefde, verliefdheid, eenzaamheid en alles wat daarmee samenhangt. Daarom organiseren ze op zondag 23 januari van 14 tot 17 uur langs de Wezestraat 32 een workshop waarbij ze verhalen, anekdotes en fait divers willen vangen door op een warme, interactieve manier met elkaar in gesprek te gaan en te luisteren. Verwacht vooral (veel) koffie, een stukje taart en heel wat gezellige babbels over het meest bezongen, beschreven en besproken onderwerp: de liefde. Wie nu al spontaan de stress voelt opkomen: geen nood! In deze fase van het onderzoek is De Schaduw nog niet op zoek naar acteurs, wel naar inspiratiemateriaal voor de voorstelling die in september 2022 zal plaatsvinden. Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar info@deschaduw.be.