Illustratie
Volledig scherm
Illustratie © BELGA

Bloedvoorraad onder druk, Roeselaars donorcentrum roept op om bloed te geven

 1. Roadshow EUConnect doet Broederschool aan
  Roeselare

  Roadshow EUConnect doet Broeder­school aan

  De Roeselaarse Broederschool werkt al jaren intensief rond Europese burgerzin en wordt hier nu ook voor beloond. Dit schooljaar komt EUConnect met hun Roadshow langs in de school en de leerlingen zullen er de kans krijgen om in te zoomen op vier vooruitstrevende Europese projecten. Zo is er het urbanfarmingproject waarin via innovatieve technieken wordt bekeken hoe we op een efficiënte en milieuvriendelijke manier in de stad groenten en fruit kunnen telen. Verder wordt er gewerkt rond innovatieve manieren om afval te recycleren via experimenten met drones, 3D-printers, robots en alle vormen van media die er zijn. In een derde luik wordt gewerkt rond Valduvis: een tool om de sociale, economische én ecologische duurzaamheid op een genuanceerde manier te bepalen. Koeweidehof ten slotte, is een landbouwbedrijf dat via allerlei innovaties op een moderne en duurzame manier gerund wordt. Leerlingen maken er kennis met onder andere een melkrobot, een voederrobot en een mestrobot.
 2. Infosessie 'Wonen op je oude dag... Zorgen voor later?’ in Trax
  Roeselare

  Infosessie 'Wonen op je oude dag... Zorgen voor later?’ in Trax

  Voor velen is het een ver-van-mijn-bedshow maar toch is het belangrijk om vroeg genoeg na te denken over de mate waarin je huidige woning op latere leeftijd, en bij eventueel verminderde mobiliteit, nog toegankelijk en geschikt zal zijn om kwalitatief en comfortabel oud te worden. Benieuwd hoe jij de regie over jouw woonsituatie op latere leeftijd nu al in handen kan nemen? De dienst wonen van de stad organiseert op woensdag 28 september een boeiende infosessie over dit thema. Die vindt plaats in TRAX en start om 19 uur. Inschrijven doe je per mail aan wonen@roeselare.be.
 1. Radio Bingo rolt mee tijdens Rollerbikeparade RSL
  Roeselare

  Radio Bingo rolt mee tijdens Rollerbike­pa­ra­de RSL

  Op zondag 25 september is er opnieuw een Rollerbikeparade RSL. Dit is een tocht van ongeveer 10 kilometer door het centrum van Roeselare, speciaal voor iedereen met rolschaatsen, inline skates, een skateboard, fiets, step, eenwieler, … De editie van komende zondag wordt muzikaal ondersteund door Radio Bingo. De promowagen van Radio Bingo zal aan de kop van de parade rijden en zorgen voor de muziek. Deelnemen aan de Rollerparade RSL is gratis en er wordt gestart om 19 uur aan Trax in de Traxweg 1. Ook het einde is daar voorzien. Wil je deelnemen maar heb je geen skates? Deze kan je gratis skates mits identiteitskaart als waarborg.