JBOR
Volledig scherm
© JBOR

Bliksem, brand en vogelgriep kregen hen niet klein, maar corona nekt alsnog grootste vogelexpo van België

Roeselare/Lichtervelde/IeperDe grootste vogelexpo van ons land, die op 4 en 5 december zou plaatsvinden in de Expo van Roeselare, is afgelast. Dat is erg pijnlijk, want door een zware brand heeft het de organisatie dit jaar bloed, zweet en tranen gekost om de 28ste Gouden Ring Show op poten te zetten.

 1. STREAMINGTIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel
  TV

  STREAMING­TIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel

  Terwijl Netflix nog volop debatteert of het een vervolgseizoen wil op ‘That ‘90s Show’, de recente spin-off van ‘That ‘70s Show’, doken wij de archieven in op zoek naar spin-offs die wel een gezond en lang leven beschoren waren. Hoewel de geschiedenis al een paar keer heeft aangetoond dat spin-offs vaker inferieur zijn aan hun voorlopers (denk maar aan ‘The Mandalorian’-spin-off ‘The Book of Boba Fett’ of de ‘Friends’-spin-off ‘Joey’) hebben we er toch vijf gevonden die het succes van hun voorouder niet alleen evenaren, maar zowaar overtreffen. Een overzicht!
 2. Roeselare bedankt vrijwilligers stadsarchief met koffie en taart
  Roeselare

  Roeselare bedankt vrijwilli­gers stadsar­chief met koffie en taart

  Het Roeselaarse stadsarchief kan rekenen op een ploeg enthousiaste vrijwilligers. Dit jaar bestaat de vrijwilligerswerking er 20 jaar. Dat jubileum werd aangegrepen om de vrijwilligers te bedanken en de werking even in de kijker te zetten. Alle vrijwilligers werden donderdag uitgenodigd in Het Verzonken Kasteel in ARhus voor een verjaardags’feestje’ met koffie en taart en een gastspreker. Ook werden ze bedankt met pralines.