Het gezin van Vincent Lagaisse en Emily Declercq komt normaal elke week naar het speeldorp in Beveren. We zien ze samen met Juliet (4), Lauret (3) en kersverse baby Violet.
Volledig scherm
Het gezin van Vincent Lagaisse en Emily Declercq komt normaal elke week naar het speeldorp in Beveren. We zien ze samen met Juliet (4), Lauret (3) en kersverse baby Violet. © Sam Vanacker

Blije gezichtjes in de speeldorpen: “Kinderen hebben dit gemist”

RoeselareDe speeldorpen zijn sinds dit weekend terug open en heel wat gezinnen met kinderen vonden vlot de weg terug naar hun favoriete speelparadijsje, maar een echte overrompeling werd het zaterdag niet. De uitbaters van Mini-World, Boebalu, Kids Kingdom en Burapark blikken met gemengde gevoelens terug op de verplichte sluiting, maar opluchting overheerst, zowel bij de klanten als bij de uitbaters.

 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Trialwedstrijd op Schiervelde groot succes

  Trialwed­strijd op Schiervel­de groot succes

  Afgelopen weekend organiseerde Trial Sport Club Lichtervelde de eerste editie van hun ‘Trial Expo RSL’ op Schiervelde in Roeselare. “We kunnen er bijzonder kort over zijn. Het was één groot gigantisch megasucces”, laat organisator Kristof Sinnesael weten. “Er stonden maar liefst 47 trialisten aan de start met niets dan lovende commentaren over de prachtige omgeving, het parcours en alle faciliteiten. Daarbovenop kregen we naar schatting een 200-tal bezoekers die gratis konden meegenieten van de spectaculaire rijkunsten van onze evenwichtskunstenaars. Het was hartverwarmend. Ook de buren waren bijzonder positief en we kunnen zelfs stellen dat het terrein er nu veel netter bijligt dan voorheen. Volgend jaar komt er een vervolg.”
  Roeselare