Bisschop Lode Aerts zegende onder meer de kruisjes die een plekje krijgen in de verschillende klaslokalen.
Volledig scherm
Bisschop Lode Aerts zegende onder meer de kruisjes die een plekje krijgen in de verschillende klaslokalen. © CDR

Bisschop zegent nieuwbouw VABI in

RoeselareBijzonder moment gisteren in het Vrij Agro- en Biotechnisch Instituut (VABI) in Roeselare. Bisschop Lode Aerts kwam er de nieuwe school, die pas sinds 1 september in gebruik is, inzegenen.

 1. Landbouwers delen 3.000 boterhammen uit op Vlaamse Voedseltop: “Brood koop je voor morgen. Maar wij weten niet wat morgen brengt”
  Roeselare

  Landbou­wers delen 3.000 boterham­men uit op Vlaamse Voedseltop: “Brood koop je voor morgen. Maar wij weten niet wat morgen brengt”

  Naar aanleiding van de Vlaamse Voedseltop werden dinsdag op verschillende plaatsen in Roeselare drieduizend boterhammen uitgedeeld. Met die opmerkelijke actie vragen meer dan twintig organisaties en partners uit de voedingsketen meer toekomstperspectief voor de landbouwsector. Ook Vlaams landbouwminister Jo Brouns (CD&V) kreeg een boterham.
 2. CM verspreidt 400 vlaggetjes in Roeselaars straatbeeld op Black Friday: “Liever inzetten op attent zijn dan op spullen kopen”
  Roeselare

  CM verspreidt 400 vlaggetjes in Roeselaars straat­beeld op Black Friday: “Liever inzetten op attent zijn dan op spullen kopen”

  Wie vandaag door Roeselare wandelde is het misschien al opgevallen. Op tientallen plaatsen in de stad hangen vlaggetjes waarbij de tekst ‘Black Friday’ vervangen wordt door ‘Rak Friday’. Het gaat om een actie van Gezonde Buurt met de steun van de Stad, waarmee opgeroepen wordt tot Random Acts of Kindness - willekeurige onbaatzuchtige daden.