20 jaar Biobello(plus) met dank aan 't Stoans Stiksje.
Volledig scherm
20 jaar Biobello(plus) met dank aan 't Stoans Stiksje. © RV

Biobello(plus) viert 20ste verjaardag met steun van ’t Stoans Stiksje

Biobello(plus) vierde bij vzw De Lochting haar twintigste verjaardag. De feestelijkheden werden mogelijk gemaakt door de Stadense toneelvereniging ’t Stoans Stiksje, die de opbrengst van zijn toneelstuk ‘Ingebroken’ - tweeduizend euro - aan Biobello(plus) geschonken had. 

0 reacties

 1. Topambtenaar krijgt drie maanden langer om zich te buigen over nieuwe West-Vlaamse hoogspanningslijn: “Plannen van federale regering veranderen de zaak”
  West-Vlaanderen

  Topambte­naar krijgt drie maanden langer om zich te buigen over nieuwe West-Vlaam­se hoogspan­nings­lijn: “Plannen van federale regering veranderen de zaak”

  Intendant Guy Vloebergh heeft van de Vlaamse regering drie maanden langer de tijd gekregen om het Ventilus-dossier op te lossen. Dat maakt Vlaamse minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) bekend. De verlenging van de opdracht heeft alles te maken met de plannen van de federale regering voor een nieuw energie-park in de Noordzee.
 2. N-VA pleit voor digitale gemeenteraad
  Roeselare

  N-VA pleit voor digitale gemeente­raad

  Stad Roeselare liet vorige week al weten dat er door de stijgende coronacijfers opnieuw overgeschakeld werd naar digitale vergadering voor de gemeenteraadscommissies. De gemeenteraad en de raad voor maatschappelijk welzijn op maandag 29 januari staan voorlopig wel nog ingepland als fysieke bijeenkomsten die niet toegankelijk zijn voor pers en publiek. Zij kunnen de zitting wel live volgen via livestream. Dat is niet naar de zin van oppositiepartij N-Va die voorstander is van een volledige digitale zitting. “In de gegeven omstandigheden toch 39 gemeenteraadsleden en een aantal ambtenaren ’s avonds enkele uren laten vergaderen in een zaal, terwijl de overheid net vraagt om zo veel mogelijk van thuis te werken, vinden wij op zijn minste gezegd onlogisch”, aldus N-VA-fractieleider Brecht Vermeulen. “ We hebben natuurlijk liefst fysieke vergaderingen, maar dan wel niet in een toenemende epidemiegolf die in onze streek net hevig woedt. Daarom willen wij dat de burgemeester en schepenen hun mening herzien en de gemeenteraad van 29 november digitaal organiseren.” Bovendien geeft N-VA mee dat één van hun raadsleden positie testte en tot dinsdag in quarantaine zit. “Die mag dus niet deelnemen aan een fysieke gemeenteraad. Maar met de snel oplopende cijfers is het niet ondenkbeeldig dat er tegen maandag nog andere gemeenteraadsleden in quarantaine zullen zitten.”