Roeselare indoor speeltuin Mini World
Volledig scherm
PREMIUM
Roeselare indoor speeltuin Mini World © CDR

Binnenspeeltuin Mini World moest op HLN.be lezen dat ze opnieuw op slot moeten: “We voelden de bui hangen, maar het is onbegrijpelijk dat we dit via de pers moesten vernemen”

RoeselareFilip De Prest en Cindy Vertoont van de Roeselaarse binnenspeeltuin Mini World zitten in zak en as sinds ze zaterdagochtend via HLN.be vernamen dat ze hun zaak stante pede moeten sluiten in de strijd tegen het coronavirus. Dat terwijl er vrijdag met geen woord gerept werd over de binnenspeeltuinen tijdens de persconferentie na het Overlegcomité. “Het kan toch niet dat we dit moesten vernemen via de pers? Voor het tweede jaar op rij dicht moeten blijven tijdens onze topperiode is keihard”, aldus Filip. 

 1. Na drie maanden gemis door corona worden deze hartsvriendinnen herenigd in het ziekenhuis: “Ze geven elkaar courage”
  PREMIUM
  Roeselare/Rumbeke

  Na drie maanden gemis door corona worden deze hartsvrien­din­nen herenigd in het ziekenhuis: “Ze geven elkaar courage”

  Een ziekenhuisopname tijdens de coronacrisis maakte in het najaar van 2021 een einde aan de koffiekletsjes die meermaals per week de dag van Marie-José Vandekerckhove (88) en Annie Deleye (82) opfleurden. Vorige week werden de hartsvriendinnen toevallig herenigd op de revalidatieafdeling van AZ Delta, waar ze dezer dagen een kamer delen. “Ze fleuren op door elkaars gezelschap”, horen we bij hun kinderen.
 2. Nieuwe toekomst voor historisch winkelpand: Mamado neemt intrek in erfgoedparel, Habitar tovert bovengelegen verdiepingen om tot appartementen
  PREMIUM
  Roeselare

  Nieuwe toekomst voor historisch winkelpand: Mamado neemt intrek in erfgoedpa­rel, Habitar tovert bovengele­gen verdiepin­gen om tot appartemen­ten

  Lies Roelens, zaakvoerster van Mamado langs de Wallenstraat, bundelt de krachten met haar schoonbroer Thibaut Debucquoy, zaakvoerder van Habitar projectontwikkeling, om het als bouwkundig erfgoed vastgestelde winkelpand aan de Noordstraat 55 een nieuwe toekomst te geven. Tegen het najaar verhuist Lies haar zwangerschapswinkel naar het gelijkvloers van het authentieke pand, terwijl Thibaut tegen eind dit jaar de boven gelegen verdiepingen, die in de meer dan 100-jarige geschiedenis van het gebouw nooit bewoond werden, ombouwt tot drie appartementen.
 1. Wim Opbrouck stelt nieuwe BLIJsluiter vol hartverwarmende boodschappen bij West-Vlaamse apothekers voor
  West-Vlaanderen

  Wim Opbrouck stelt nieuwe BLIJslui­ter vol hartverwar­men­de boodschap­pen bij West-Vlaam­se apothekers voor

  De meest deprimerende dag van het jaar? Dat is de derde maandag van januari, ook bekend als Blue Monday. In 2022 is dat 17 januari. Hét moment om een nieuwe BLIJsluiter te lanceren. Het gezicht van die handleiding vol positieve boodschappen in West-Vlaamse apotheken is deze keer Wim Opbrouck. “Het jaar hoopvol starten met een lach en een traan. Dat is wat de mens de mens maakt. We maken van 2022 een topjaar”, vertelt de acteur en presentator uit Bavikhove.
 2. Conflict, geheimen en onverwerkte trauma’s: vijf disfunctionele families uit streamingland
  Streamz

  Conflict, geheimen en onverwerk­te trauma’s: vijf disfunctio­ne­le families uit streaming­land

  Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in ‘The Righteous Gemstones’ (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns (‘Bloodline’, Netflix), de herenigde Bennetts (‘The Ranch’, Netflix), de rotverwende Bluths (‘Arrested Development’, Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds (‘Tyrant’, Disney+) komt u alvast geen drama tekort.